Ralli 18.04.2017

SM Riihimäki-rallissa 88 erikoiskoekilometriä

SM1-luokan ykkösenä ajaa kaikista kolmesta talven SM-osakilpailusta maksimipisteet ajanut Teemu Asunmaa. Kuva: Jari Nurminen

Rallin SM-sarjan kesäkauden avaavan SM Riihimäki-rallin säännöt on julkistettu ja kilpailun ilmoittautuminen avattu. Riihimäen Urheiluautoilijoiden järjestämä SM-ralli kaasutellaan Riihimäen, Hausjärven ja Lopen maisemissa lauantaina 20. toukokuuta.

Ralli SM:n kesäkauden avaava Riihimäki-ralli alkaa kolmella Hausjärvellä ajettavalla erikoiskokeella. Ennen Riihimäellä olevaa huoltotaukoa kilpailijat ajavat varuskunnan yleisöerikoiskokeen kahteen kertaan – erikoisuutena on se, että erikoiskokeet ovat käynnissä samanaikaisesti. SM-pisteiden lopullinen kohtalo päätetään kolmella Lopella ajattavalla EK:lla.

Valtaosassa SM-rallin 19 kilpailuluokasta kilpailijat saavat tutustua erikoiskokeisiin ennakkoon perjantaina 19.5. Luokissa, joissa erikoikokeet saa nuotittaa, on 88 erikoiskoekilometriä. Ei-nuotitettavat luokat ajavat viisi erikoiskoetta, joilla on 47 vauhtikilometriä.

Riihimäen UA:n 55-vuotisjuhlarallin ilmoittautuminen on avoinna 8.5. saakka. SM-ralliin hyväksytään mukaan 180 kilpailijaparia.

Kovimman eli SM1-luokan ykkösenä SM Riihimäki-ralliin starttaa alavutelainen Teemu Asunmaa. Hallitseva mestari Juha Salo ei päästä Asunmaata Riihimäellä helpolla. SM2-luokan kärjessä on Asunmaan tapaan kaikki kolme talviosakilpailua voittanut Eerik Pietarinen. SM3-luokkaa ja Tulevaisuuden Tähti -kilpailua johtava Emil Lindholm ei aja Riihimäellä, joten kilpailu kiristyy molemmissa sarjoissa. SM4-luokan kärjessä on talven jälkeen Erno Kinnunen.

Lisätietoa SM Riihimäki-rallista:
www.riihimakiralli.fi
facebook.com/riihimakiralli

Teksti: Pekka Virtanen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli