Motocross 05.07.2017

SM-Motocross-sarja siirtyy hiekalta Karkkilan hienolle saviradalle

Kuva: SM-motocross Tiedotus

Kotimaisen motocrossin pääsarja SML Motonet SM-Motocross jatkuu tulevana viikonloppuna Karkkilan Mansikissa. Mahtava savirata ja suuri osallistujamäärä takaavat taas loistavan kilpailuviikonlopun. Karkkilan Suomen Cup ja SM-Motocross -kilpailuihin osallistuu jälleen yli kaksisataa kuljettajaa ja kisasta on tulossa erittäin kovatasoinen.

SML Motonet SM-Motocross sarjan promoottori Marko Panula odottaa Karkkillan kisalta paljon:

”Mahtavaa, kun päästään taas kisaamaan Karkkilan moottoriurheilukeskukseen. Mansikin rata on ainutlaatuinen Suomessa ja siitä pitävät kuljettajat sekä aina runsas yleisö. Mainio kilpailuviikonloppu on taas tulossa. Sunnuntain 9.7. SM-pääluokassamme  MX1 tulee esittäytymään tämän kauden kovin kattaus. Saimme mukaan kisaan Harri Kullaksen, Valtteri Malinin sekä koko SM-sarjan kärkikastin, sarjakärki Erki Kahron, Santtu Tiaisen, Toni Erikssonin sekä monet muut kotimaan huippucrossarit. Valitettavasti kilpailusta puuttuvat hallitseva suomenmestari Aki Manninen sekä Jami Numminen, jotka molemmat kärsivät loukkaantumisista”, Panula toteaa.

“Keskimäisessä luokassa MX2 tullaan näkemään Jere Haavisto vastaan Miro Sihvonen kamppailu, jonka vauhtia on mahtava seurata. Kaverukset ajavat EMX250-sarjaa, Haavisto johtaa kotimaan MX2-sarjaa ja Sihvonen ajaa ensimmäisen kilpailunsa tällä kaudella Suomessa. Tiukassa luokassa riittää varmasti taistelua, luokassa kisaavista nuorukaista moni on nostanut tasoaan kuluvalla kaudella roimasti. On myös hienoa nähdä kuinka viime kauden MXC/A:n suomenmestari Emil Weckman lennättää MX2-luokan pyöräänsä kauden ensimmäissä kotimaan kilpailussa”, Panula jatkaa.

“Nuorimmaisten MXC/A SM-luokka on ollut alkukauden Sampo Rainion näytöstä, saviradoila viihtyvä Sampo odottaa viikonlopulta paljon ja haluaa varmasti putsata pöydän myös Karkkilassa. Helppoa siitä eivät kuitenkaan tee Kasper Kangasniemi, Kimi Koskinen ja muut sarjan kuljettajat, joista jokainen haluaa lunastaa oman paikkansa podiumilla.”

Lauantaina 8.7. ajetaan Suomen Cup -lähdöt

Kovatasoisessa nuorten MXJ-luokassa tulee riittämään vauhtia ja tapahtumia, kun yli kolmekymmentä nuorukaista taistelee Karkkilan voitosta. Veteraaniluokissa MXV 35, 45, 55 on myös tulossa hienot kilpailuerät ainutlaatuisella saviradalla. Lauantaipäivän lisäluokkana nähdään kansallinen MXC/B junioriluokka.

Kilpailupaikka: Karkkilan moottoriurheilukeskus, Puhdistamontie 5. Karkkila.

Liput: 15 € koko vkl/hlö, 10 € päivä/hlö.  Alle 12-v ilmaiseksi. Kilpailu alkaa kello 11.

Kilpailun aikataulu

Teksti: SM-Motocross Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross