Motocross 30.08.2016

SM-Motocross -kausi huipentuu viikonloppuna Hyvinkäällä

Motonet SM-Motocross -sarjan kuudes kilpailu ratkaisee pääluokkien suomenmestaruudet Hyvinkään Vauhtipuistossa sunnuntaina.

MX1-luokassa sarjakärki Tampereen Motocrossin Teemu Keljo saa vastaansa kotiradallaan kisaavaan Hyvinkään Moottorikerhon Aki Mannisen. Seitsemän pisteen takaa-ajoasemassa oleva Manninen tulee taistelemaan mestaruudesta kynsin hampain. Osakilpailuvoitto ja mestaruuteen riittävä pistepotti on kotikilpailussa Mannisen ainut tavoite. Luokassa kolmantena oleva Rauman Moottorikerhon Joni Roos saapuu myös vauhtipuistoon voitto ja maksimipisteet mielessään. Kärkikolmikko tulee varmasti järjestämään mahtavan taistelun Hyvinkään hiekalla.

Myös MX2-Luokan Suomen mestaruus ratkaistaan Hyvinkäällä

Keskimmäistä SM-luokkaa MX2 johtaa Hyvinkään Moottorikerhon nuori Kim Savaste. Hänellä on luokassa turvallinen 28 pisteen johto ennen Orimattilan Moottorikerhon Juuso Matikaista ja luokassa kolmantena olevaa Tampereen Motocrossin Jere Haavistoa. Kimillä on hyvä mahdollisuus varmistaa uransa ensimmäinen suomenmestaruus Hyvinkäällä. Kaiken osuessa täysin nappiin on nuorukaisella myös mahdollisuus tuplamestaruuteen. Savaste kisaa myös lauantaina nuorten MXJ-luokan Suomen Cup -mestaruudesta. Cupin MXJ-luokkaa johtaa seitsemällä pisteellä Kouvolan Motocrossin Tatu Junnola, kakkosena Savaste. Tuore EMX150-luokan Europaan mestari Sipoon Moottorikerhon Emil Weckman on puolestaan luokassa kolmantena.

MXC/A-luokan mestaruus varmistui edellisessä kisassa Emil Weckmanille

Pienimmässä SM-luokassa MXC/A on vielä jaossa hopea- ja pronssimitalit. Luokassa kakkosena jatkaa Kouvolan Motocrossin Mauno Nieminen ja kolmantena isäntäseuran Miro Niemi. Nuorukaiset järjestävät tiukan taistelun jaossa olevista mitaleista sekä SM-pisteistä.

Lauantaina kisataan myös MXATV-luokan SM-pisteistä sekä MXJ-luokan ja veteraaninen Suomen Cup -pisteistä. Kilpailut alkavat molempina päivinä kello 12. osoitteessa Hikiäntie 1508, Hyvinkää.

Kilpailun aikatulu: http://sm-motocross.fi/aikataulu

Kisaennakkovideon haastattelussa Aki Manninen MX1 ja Kim Savaste MX2:SM-motocross.fi
youtube.com/smmotocrossfi
facebook.com/smmotocross
instagram.com/smmotocross/

Teksti: Marko Panula

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross