Speedway 09.05.2018

Speedwayn SM-liigan avaus helatorstaina Hyvinkäällä

Timo Lahti (edessä) ja Tero Aarnio. Kuva: Matias Hirsimäki

Kotimainen speedwaykausi starttaa tänä vuonna suoraan SM-liigan ottelulla, kun huomenna helatorstaina ajetaan Hyvinkään Vauhtipuistossa tämän vuoden ensimmäinen liigaottelu. SM-liiga ajetaan tänä vuonna neljän joukkueen kesken, uusitulla ajokaaviolla, jossa jokaisesta joukkueesta on mukana yksi kuljettaja aina erää kohden.

Suomalaiskuljettajia on jo nähty kansainvälisissä edustustehtävissä niin Venäjällä kuin Tšekissäkin. Näistä kolmesta EM-tasolla esiintyneestä kuljettajista kaksi on torstaina Hyvinkäällä, kun Timo Lahti ajaa Porin Nopea Racingin joukkueessa ja Tero Aarnio on uuden joukkueensa Wasamien ykköskuljettaja. Kansainvälistä väriä ja vauhtia Vauhtipuiston radalle tuovat tällä kertaa ruotsalaiset Alexander Edberg (Wasamat) ja Rasmus Broberg (Porin Nopea Racing).

Kotijoukkue Sand Blowersin kuljettajista Timi Salonen ja Toni Hyyryläinen lähtevät tämän kauden sarja-avaukseen terveinä. Hyyryläisellä on allaan tältä kaudelta jo kilpailukokemustakin, kun Salonen on keskittynyt ajotuntuman hakemiseen kotimaassa. Yhdessä Jere Lehtosen ja Jarkko Kunnaskarin kanssa he lähtevät hakemaan hyvinkääläisille kauden avauspisteitä speedwayn SM-liigasta.

SPEEDWAYN SM-LIIGAN OTTELU 1, HYVINKÄÄN VAUHTIPUISTO 10.5.2018

SAND BLOWERS: 1) Timi Salonen, 2) Toni Hyyryläinen, 3) Jere Lehtonen ja 4) Jarkko Kunnaskari. Joukkueenjohtajana Ilari Ruohomaa.
KOTKAT: 1) Antti Vuolas, 2) Arttu Pentinmäki, 3) Niilo Vuolas ja 4) Jarno Kokkonen. Joukkueenjohtajana Mauri Palmi.
PORIN NOPEA RACING: 1) Timo Lahti, 2) Rasmus Broberg SE, 3) Henri Ahlbom ja 4) Teemu Lahti. Joukkueenjohtajana Petteri Koivunen.
WASAMAT: 1) Tero Aarnio, 2) Alexander Edberg SE, 3) Niklas Säyriö ja 4) Niko Siltaniemi. Joukkueenjohtajana Ville Setälä.

Ottelu alkaa ajajaesittelyllä kello 13.00. Liput maksavat kymmenen euroa ja portilla on käytössä käteismaksu.

Teksti: Petteri Pohjola, Speedwaysanomat

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway