Ralli 30.09.2018

SM-kullan jo varmistanut Pietarinen sinetöi rallikauden kolmossijalla

Pietarinen ei ollut tyytyväinen päätösosakilpailun kolmanteen sijaansa. Kuva: Hannuphoto/Hannu Rainamo

Turussa ja Salossa 28.-29.9. ajettu SM TeijoTalot-ralli päättyi Eerik Pietarisen osalta kilpailun kolmanteen sijaan. 24-vuotias tuusulalainen kävi lauantaina rallin johdossa, mutta joutui lopulta taipumaan kilpailun voittaneelle Nikolay Gryazinille ja toiseksi tulleelle Emil Lindholmille. Pietarinen pokkasi kuitenkin kaudesta mestaruuden ja perheeseen tuli myös toinen SM-kulta nuoremman veljen Henrikin tuomana.

TGS Worldwide -tiimissä ajava Pietarinen tykitti yhdessä kartanlukijansa Juhana Raitasen kanssa heti rallin toisena ajopäivänä ensimmäisen erikoiskokeen nopeimman ajan, mutta vauhti hyytyi aavistuksen verran loppua kohti, ja lopputuloksissa tuore mestari oli kolmas.

– Kauteen olen ihan tyytyväinen. Kausi oli hyvä, siitä iso kiitos sponsoreille, tiimille ja kartturille. Tämä päätösosakilpailu ei ollut ihan niin hyvä. Kauteen on mahtunut neljä voittoa, yksi kakkossija ja yksi kolmossija. Jyväskylässä ajettiin WRC2-luokassa ja se voitettiin. Osa ihan hyviä kilpailuja ja osa vähän huonompia, Škoda Fabia R5 -autolla ajava Eerik Pietarinen summasi kulunutta rallikautta.

Pietaristen perheeseen tuli tänä vuonna oikein kunnon rallijättipotti, sillä Eerikin nuorempi veli Henrik varmisti SM2-luokan mestaruuden SM TeijoTalot-rallissa.

– Onhan se hienoa, kun veli voittaa myös Suomen mestaruuden. Hieno juttu, että tulee samaan perheeseen kaksi mestaruutta, Eerik tunnelmoi.

Lopputulokset 8/8 EK:n jälkeen

SM1-luokka
1. Nikolay Gryazin (RUS), Škoda, 50.16,8
2. Emil Lindholm, Škoda, + 21,2
3. Eerik Pietarinen, Škoda, + 23,4
4. Teemu Asunmaa, Škoda, + 37,5
5. Juha Salo, Škoda, + 40,3

Epäviralliset SM-pisteet 7/7 osakilpailun jälkeen

SM1-luokka
1. Eerik Pietarinen 149,5
2. Emil Lindholm 104,0
3. Teemu Asunmaa 98,0
4. Nikolay Gryazin (RUS) 94,5
5. Juha Salo 62,0

Teksti: Sami Kolsi

Henrik Pietarinen toi perheeseen toisen rallimestaruuden

TGS Worldwiden SM-kausi päättyi moninkertaisiin mestaruusjuhliin

TGS Worldwiden Pietarinen ja Vuorisalo kärkipaikoilta lauantaihin – Männyllä ja Pynnösellä epäonnea

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli