Ralli 19.01.2020

SM-kauden avaus onnistui Kasilta Tunturirallissa

Jukka Kasin autokunta oli tyytyväinen Arctic Lapland Rallyynsa. Kuva: samzon.kuvat.fi, RallyTeamKasing.

SM-rallikausi 2020 starttasi käyntiin Arctic Lapland Rally:n merkeissä 16-18. tammikuuta. RallyTeamKasingin kuljetta-kartturi-pari Jukka Kasi ja Henri Ania starttasi reitille lähtönumerolla 9. Kotiintuomisena 200 EK-kilometriä tarjonneesta rallista oli yleiskilpailun seitsemäs sija sekä kovatasoisen SM1-luokan kuudenneksi korkeimmat SM-pisteet.

Järjestyksessään 55. Tunturiralli ajettiin jo aiemmilta vuosilta tutuksi tulleilla Rovaniemi-Kemijärvi ympäristön lumisilla rallireiteillä. Napapiirin ralliseikkailuun starttasi yli 130 autokuntaa, joista kovatasoinen SM1-luokka keräsi selvästi eniten osanottajia osallistujamäärän noustessa kolmeenkymmeneen.

Kilpailun ensimmäisenä ajopäivänä perjantaina sää oli loistava. Pito oli tasainen jäisillä teillä, ja muutenkin ajo-olosuhteet olivat mitä parhaimmat rallikauden avaukselle. Nyt ei pakkanenkaan ollut kilpailijoiden riesana. Perjantaina ajettiin 88 EK-kilometriä, ja yötauolle siirryttäessä Kasi oli sijalla 8.

– Kisapäivä sujui hienosti. Edeltävän viikonlopun testeissä löysimme ajamiseen uusia juttuja, ja kellokin näytti tykkäävän. Tämä näkyi heti avauspäivän ajossa, kommentoi Kasi tuntemuksiaan yötauolle siirryttäessä.

Lauantaina oli luvassa reilut 110 EK-kilometriä. Aamu alkoi yli 42-kilometrisellä Siikakämällä, mikä oli samalla rallin pisin erikoiskoe. Se herätteli miehistön heti aamusta. Iltapäivällä alkoi ennakoitu lumisade, ja kilpailun kolmella viimeisellä EK:lla näkyvyys oli paikoin todella huono, ja pito vaihteli jäästä lumipöperöön.

Ajokeli laittoi niin ajamisen kuin nuotinluvun koetukselle, mutta parista läheltä piti -tilanteesta huolimatta Kasin autokunta selvisi maaliin.

– Tulos tyydyttää kovassa seurassa ja antaa hyvän avauksen SM-kauteen, summasi Kasi tyytyväisenä kahden päivän saldoa Rovaniemellä kilpailun maalissa.

Kauden seuraava SM-ralli ajetaan Mikkelissä helmikuun 7.-8. päivä.

Teksti: Tiedotus, RallyTeamKasing.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli