Trial 31.08.2017

SM-kamppailu kiihtyy – Trial palaa Espooseen 27 vuoden jälkeen

Trialin maailmanmestari Tommi Ahvala sekä Peter Jahn Espoon Kolmperässä 27 vuotta sitten, jolloin paikan päällä ajettiin viimeksi SM-pisteistä. Kuva: Rane Pinkki / Lasse Jahn

Tulevana viikonloppuna Espoon Kolmperässä järjestetään kaksipäiväiset Trial-kilpailut. Espoossa on edellisen kerran järjestetty trialkilpailut vuonna 1990, eli 27 vuotta sitten. Monelle kuskille kisamaasto on siis täysin tuntematonta. Lauantaina ajetaan trialin viides ja samalla toiseksi viimeinen SM-osakilpailu ja sunnuntaina kerhojoukkueiden SM-kilpailu.

Lauantain henkilökohtaisessa kilpailussa Eliitti-luokkaa selvällä piste-erolla johtava Timo Myöhänen Hämeen Moottorikerhosta varmistelee luokkavoittoaan. Toisena yhtä varmasti ajaa Keski-Suomen Moottorikerhon Jussi Haapanen. Ilman teknisiä ongelmia tai loukkaantumisia Eliitin 1 ja 2 sijat pitänevät kauden loppuun saakka.

Kolmannesta sijasta sen sijaan käydään tiukkaa kamppailua MP-taidon Leevi Lindqvistin ja Keski-Suomen Moottorikerhon Jere Karjalaisen välillä. Piste-ero on ennen lauantain kilpailua niukat 4 pistettä Leevin Lindqvistin.

Tiukkaa kamppailua käydään myös viidennestä sijasta MP-taidon Henkka Vierimaan ja kerhokaverinsa Mika Kivelän välillä. Vierimaa johtaa kokonaispisteissä tällä hetkellä kahdella pisteellä.

A-luokan selvässä pistejohdossa on MP-taidon Niko Nurmio voitettuaan kaikki kauden osakilpailut. Toisena on Jämsän Mikko Mäkelä. HäMK:n Leevi Seppälä on tiukasti kiinni A-luokan kolmannessa sijassa, mutta tällä hetkellä neljäntenä oleva MP-taidon Lari Rantanen voi vielä yllättää yltämällä huippusuorituksiin kauden kahdessa viimeisessä kisassa.

Myös B- ja 40+-luokkien voittajat on jo tässä vaiheessa melko varmat. B-luokkaa johtaa Tervakosken Ilkka Oittinen ja toisena on MP-taidon Mikko von Plato. 40+-luokan kultaa on varmalla voittoputkella kuittaamassa Hämeen Moottorikerhon Tommi Kallio.

SuperCup-luokassa jännitetään lauantain kisaa. Voittoa tavoittelee Tervakosken Tessa Kallio, mutta vain kahden pisteen päässä on Mäntän Seudun Ville Vihinen. Kolmannesta sijasta taistelee tasapisteissä MP-taidon Arttu Sämpi ja Tervakosken Moottorikerhon Kauko Kuusinen. Vain kahdeksan pisteen erolla kaksikkoon tekee huimaa nousua myös MP-taidon Tatu Kalke.

Vasemmalta Peter Jahn, Tommi Ahvala, Staffan Floessell, Mika Oksanen vuonna 1990 Kolmperällä. Kolme näistä herroista on mukana jälleen sunnuntain joukkuekilpailussa. Tommi Ahvala on ainoa, jota paikalla ei nähdä. 

Kerhojoukkueiden paremmuus ratkaistaan sunnuntaina

Sunnuntaina ajetaan kerhojoukkueiden Suomen mestaruudesta. Joukkuekisassa ajetaan kolmen hengen joukkueissa A- ja B-luokat sekä kansallinen parikilpailu.

MP-taito lähtee joukkuekisaan peräti kolmella A-joukkueella. Korkeat odotukset on viime vuonna joukkuekullan Kirkkonummelle tuoneiden Leevi Lindqvistin, Henkka Vierimaan ja Mika Kivelän suhteen.

MP-taidon toisessa A-joukkueessa ajaa Niko Nurmio, Mikko von Plato ja Lari Rantanen. Vuosien kilpailutauon jälkeen Espoon kisassa nähdään yllättäjinä Mika Oksanen, Peter Jahn ja Staffan Floessel.

Keski-Suomen moottorikerholle joukkue-kultaa havittelee Jussi Haapanen, Jere Karjalainen ja Janne Karjalainen. Hämeen Moottorikerhon joukkueessa ajaa hallitseva Suomenmestari Timo Myöhänen, Leevi Seppälä ja Samuel Jääskeläinen. Sunnuntain kisassa nähdään myös useampi B-joukkue sekä parikilpailun osanottaja.

Lähtöluettelo ja tulospalvelu: www.mptaito.fi/kilpailutoiminta
Kilpailupaikka: Espoon Motocrossrata / Kulmakorpi, Ämmässuontie, Espoo, Opastus Nupurintieltä

Vuonna 1990 TV2 haastatteli Espoon kisainfossa Tommi Ahvalaa, joka ei vielä tuolloin ollut saavuttanut maailmanmestaruustitteliään.

Teksti: Betti Parkkonen
Kuvat. Rane Pinkki ja Lasse Jahn

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial