Moottoriurheilutapahtumat 22.09.2016

SM- ja MM-jännitystä luvassa viikonloppuna

Kuva Taneli Niinimäki

SM-sarjat laitetaan pakettiin trialin, rallin ja speedwayn osalta. MM-tasolla riittää jännitettävää, kun Ajo Motorsportilla on mahdollisuus saavuttaa tallin viides maailmanmestaruus Espanjassa ja Suomen nuori joukkue kisaa motocrossin MM-joukkuekilpailussa Italiassa.

Timo Myöhänen Kuva: Jari Kohonen

Timo Myöhänen Kuva: Jari Kohonen

TRIALIN SM-KAUSI PÄÄTÖKSEEN VANTAALLA

Trialin SM-kauden seitsemäs ja viimeinen SM-osakilpailu ajetaan Vantaan Seutulassa tulevana lauantaina. SM-Eliittiluokan kauden päätökseen starttaa ennakkosuosikkina SM-johdossa 145 pisteellä oleva Hämeen Moottorikerhon Timo Myöhänen. Toisena on 125 pistettä haalinut Jussi Haapanen ja kolmantena 85 pisteellä Mika Kivelä.

SM-luokan lisäksi Vantaalla ajetaan myös Suomen Cupin finaali sekä kansalliset C- ja JM-luokat.

Kilpailu alkaa klo 10.01.

Lähtöluettelo

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/trialin-sm-kausi-paatokseen-vantaalla

La 24.09. Trial SM, Kansallinen, 7/7, Helsingin MK (Seutula)
Seutula, Hanskalliontie 3, Vantaa.

salo_tre_ennakko

RALLI SM-SARJA HUIPENTUU TAMPEREELLA

Rallin SM-sarja tulee kauden 2016 osalta päätökseen tulevana perjantain alkavan, Tampereella ajettavan maineikkaan Pirelli Rallin myötä. Kilpailu on jo vuosien ajan tunnettu käsittämättömän upeista erikoiskokeistaan, eikä reitti petä maailman nopeinta kansaa tänäkään vuonna.

Tämän vuoden Pirelli Rallin reitti on sekoitus tuttuja sekä uusia erikoiskokeita, jotka eivät varmasti jätä kylmäksi niin kuljettajia kuin katsojiakaan. Sääennusteet lupaavat suotuisia kelejä Pirelli Rallille sekä Tampereelle saapuville kilpailijoille ja katsojille. Rallilta odotetaankin hienoja ajosuorituksia ja tiukkaa mitalikamppailua.

www.rallism.fi

Lue lisää:
https://www.moottoriurheilu.tv/reittijohtaja-makinen-pirelli-rallissa-jalleen-upeat-tiet-savo-kesytettava-molempiin-suuntiin/
https://www.moottoriurheilu.tv/eskelinen-noyrana-ralli-sm-paatosralliin-tampereelle-panoksena-sm-mitalli/

Maaradan nelinkertainen maailmanmestari Joonas Kylmäkorpi nähdään lauantaina Porin Yyterissä. Kuva: Matias Hirsimäki

Maaradan nelinkertainen maailmanmestari Joonas Kylmäkorpi nähdään lauantaina Porin Yyterissä. Kuva: Matias Hirsimäki

SM-LIIGA HUIPENTUU PORISSA LAUANTAINA

Tämän vuoden speedwayn SM-liiga ratkeaa Porin Yyterissä ensi lauantaina. Panoksena on enempää eikä vähempää kuin Suomenmestaruus, kun Porin Nopea Racing marssittaa otteluun Joonas Kylmäkorven johdolla erittäin nimirikkaan ja edeltävässä ottelussa hienosti onnistuneen joukkueensa. Tiukimmin kapuloita porilaisten rattaisiin on lyömässä Hyvinkään Sand Blowers, joka Timo Lahden johtamana saapuu Yyteriin ja on myös ennen lauantain ottelua SM-liigan kärkipaikalla.

Ottelu on virallisesti Lahden Haukkojen kotiottelu ja he pääsevätkin nyt mukaan jälleen täydellä kokoonpanolla, kun Jooa Partanenkin on mukana. Varkauden Ankkurit tuovat Poriin Mustosen veljekset Jesen ja Apen, jotka molemmat ovat yltäneet hyviin suorituksiin maaradan MM-sarjassa.

La 24.09. Speedway, SM, Suomen Cup, Ottelu 10, Haukat – Ankkurit – Porin Nopea Racing – Sand Blowers, Minispeedway 85cc, Pori
Yyterin Speedwayrata, Vauhtimontuntie, Pori

JKWest Racing tiimillä on näytön paikka sunnuntain kilpailussa. Kuva: Santtu Miinalainen

JKWest Racing tiimillä on näytön paikka sunnuntain kilpailussa. Kuva: Santtu Miinalainen

ENDURANCE CUP VIIMEISTÄ KERTAA ALASTAROLLA TÄNÄ VUONNA

Tulevana viikonloppuna 24.-25.9. ajetaan kauden toiseksi viimeinen kilpailu Endurance Cup-sarjassa Alastaron moottoriurheilukeskuksessa. Kilpailu on Momo Racing Teamin ja Kyrön Seudun Urheiluautoilijoiden yhteistyössä tekemä tapahtuma. Kilpailuun on ilmoittautunut 39 tiimiä ja jos tiimissä on minimissään kolme kuljettajaa, täyttyy ratavarikko Alastarolla noin 120:llä pisteitä saalistavalla kuljettajalla.

Sarjan kärjessä melko suvereenillä pistesaldolla 246 johtaa MOPO Team, jonka kausi on ollut suorastaan täydellinen tähän mennessä. Tiimi on ajanut jokaisessa kilpailussa voittoon Honda Civic kilpa-autollaan ilman minkäänlaista epäilystä siitä, kenen auto on nopein ja luokan nimen mukaisesti kestävin.

Lue lisää: https://www.moottoriurheilu.tv/endurance-cup-viimeista-kertaa-alastarolla-tana-vuonna/

 

Laihialla ajetaan soralla kauden neljäs SM-osakilpailu. Kuva Rallikuvat.net

Laihialla ajetaan soralla kauden neljäs SM-osakilpailu. Kuva Rallikuvat.net

RALLISPRINT-KAUSI JATKUU LAIHIAN SORALLA

Laihian Urheiluautoilijat isännöi tulevana sunnuntaina 25.9. rallisprintin SM- ja Suomi Cup-sarjan kauden toiseksi viimeistä osakilpailua, joka ajetaan Laihialla sorapäällysteellä.

Laihian SM-osakikilpailun kilpailukeskus sijaitsee osoitteessa Peräläntie 1, Laihia ja varikko sijaitsee Perälässä kunnan teknisellä hallilla. Kilpailijoita reitillä tullaan näkemään 110 kappaletta, joten vauhtia riittää koko sunnuntain ajaksi. Reitti on kauden ensimmäinen soralla ajettava osakilpailu ja reitillä on pituutta 3,9 km. Rata on vanha tuttu, hyväksi havaittu reitti Peräläntieltä Suorttilan suuntaan. Reitin varrella monia hienoja katselualueita, joissa grillipalvelut. Kilpailu starttaa klo 12.00, pääsylipun hinta 10 euroa ja alle 12 -vuotiaat ilmaiseksi. Reitti suljetaan klo 10.00 yleiseltä liikenteeltä.

Osallistujaluettoon pääset tästä.

Kilpailun Facebook-sivu: https://www.facebook.com/Laihian-OP-SM-Rallisprint-2016-518901074979666/?fref=ts
Rallisprintsm.fi

Lue lisää: https://www.moottoriurheilu.tv/rallisprint-kausi-jatkuu-laihian-soralla/


MM-KILPAILUT

Suomen joukkueessa kisaavat Valtteri Malin (19), Miro Sihvonen (17) sekä Kim Savaste (16). Varamiehenä joukkueessa on Jere Haavisto (17).

Suomen joukkueessa kisaavat Valtteri Malin (19), Miro Sihvonen (17) sekä Kim Savaste (16). Varamiehenä joukkueessa on Jere Haavisto (17).

SUOMI KISAA ITALIASSA NUORELLA JOUKKUEELLA MOTOCROSSIN MM- JOUKKUEKISASSA

MM-motocrossin vuotuinen päätapahtuma, MM-maajoukkuekilpailu Motocross of Nations 2016, kisataan tänä vuonna Italian Maggiorassa tulevana viikonloppuna 24.-25. syyskuuta. Suomi lähtee kilpailuun nuorella maajoukkueella, jossa ajavat Valtteri Malin (19), Miro Sihvonen (17) sekä Kim Savaste (16). Varamiehenä joukkueessa on Jere Haavisto (17) ja joukkueenjohtajana toimii aiempien vuosien tapaan Jussi Vehviläinen.

Joukkue tavoittelee pääsyä karsintaeristä jatkoon ja siellä 15 parhaan joukkoon pääsyä, mikä on taso huomioiden jo kova saavutus. Viime vuonna Suomen joukkue sijoittui Ranskassa ajetussa kilpailussa kokoonpanolla Malin-Sihvonen-Haavisto B-finaalin yhdeksänneksi.

Lue lisää:
Moottoriurheilu.tv/suomen-motocrossmaajoukkue-aloittanut-harjoitukset-italiassa
Moottoriurheilu.tv/suomi-motocrossin-mm-joukkuekilpailuun-lupaavien-nuorukaisten-voimin

25.09. Motocross, MM, Motocross of Nations, Italia, Maggiora

 

MotorLand Aragon on yksi Brad Binderin lempiradoista. Kuva: Ajo Motorsport

MotorLand Aragon on yksi Brad Binderin lempiradoista. Kuva: Ajo Motorsport

AJO MOTORSPORTILLA MAHDOLLISUUS MAAILMANMESTARUUTEEN JO NYT

Suomalaisella Ajo Motorsportilla on hyvät mahdollisuudet saavuttaa Moto3-luokan maailmanmestaruus jo tulevana viikonloppuna, kun Espanjan Aragonissa ajetaan kauden viidenneksi viimeinen MM-osakilpailu. Maailmanmestaruus olisi jo viiden tallille ja sen johtajalle Aki Ajolle.

Moto3-luokassa kisaava Etelä-Afrikan Brad Binder pitää ykköspaikkaa nimissään 106 pisteen erolla, kun viidestä jäljellä olevasta kisasta jaossa on 125 pistettä. Mies saavuttaa varmasti mestaruuden ylittämällä maalilinjan ensimmäisenä tai toisena riippumatta siitä, miten vielä teoreettisen mahdollisuuden MM-titteliin omaavat Italian Enea Bastiani tai Espanjan Jorge Navarro sijoittuvat.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/ajo-motorsportilla-mahdollisuus-maailmanmestaruuteen-jo-nyt

Maksulliset livelähetykset: www.motogp.com
Ilmaiset koostelähetykset: Moottoriurheilu.tv/tv

La Aika-ajot (Suomen aikaa)
Moto3 13:35
MotoGP 14:30
Moto2 16:05

Su Kilpailu (Suomen aikaa)
Moto3 12:00
Moto2 13:20
MotoGP 15:00

25.09. Road Racing, MM, MotoGP, Espanja, Aragón

KANSALLISET KILPAILUT

 

24.09. Jokkis, Karvia
24.09. Jokkis, Vehkamaa
24.09. – 25.09. Jokkis, Kukonkoivu
24.09. – 25.09. Rata, Motopark, Virtasalmi
24.09. – 25.09. Karting Porin Fk-rata
25.09. Karting, Suonenjoen moottoriurheilukeskus
25.09. Jokkis, Hangassuon JM-rata
25.09. Jokkis, Karstula, Vallitien vauhtirata

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli