Ralli 20.02.2020

SM Itäralliin huikea määrä kilpailijoita

Teemu Asunmaa suuntaa SM-sarjan pistejohdossa Joensuuhun. Kuva: AKK / Taneli Niinimäki

Talvikauden kolmas ja viimeinen Ralli SM -sarjan osakilpailu ajetaan 29. helmikuuta Joensuussa. Suorastaan kuljettajaryntäyksen saanut kilpailu tullaan ajamaan edellisvuosilta tutuilla sekä vauhdikkailla pohjoiskarjalaisilla ralliteillä.

Yhteensä mukaan ilmoittautui 166 kuljettajaa, joiden joukossa monet ulkomaalaiskuljettajat lähtevät mittaamaan vauhtiaan ja kykyjään haastavalle reitille.

SM-sarjan kärkikuljettajat ovat mukana kaikissa luokissa, pois lukien SM1-luokan pisteissä kolmantena oleva Eerik Pietarinen, joka ei ole ilmoittautunut Joensuun osakilpailuun. Kilpailussa ajetaan lisäksi rallin Suomen Juniorimestaruussarjan ja Suomi Cupin pisteistä sekä mukana on paljon lisäluokkia.

Paikallista väriä seuratuimpaan, eli SM1-luokkaan tuo Joensuun Urheiluautoilijoiden rallicrossässä Toomas Heikkinen, joka lähtee kilpailuun Printsportin Volkswagen Polo R5 -autolla. Keski-Karjalan Urheiluautoilijoista SM1-luokkaan on ilmoittautunut puolestaan Toni Lauronen Skoda Fabia R5:lla.

Laurosen seurakaveri Vesa Hirvonen lähtee Itäralliin uudella nelivetoisella N5-luokan Ford Fiestalla. BMW:n ratissa näkemään totutun kuljettajan vakiokalusto ei jää talliin pölyttymään, sillä se toimii VIP-autona, jota ajaa vuoden 1981 rallin maailmanmestari Ari Vatanen.

Niin ikään uuden luokituksen N5-autolla kilpailuun tulee Markus Hassinen (JoeUA). Autona hänellä on harvinaisempi merkki rallipiireissä, Kia Rio.
Joensuun Urheiluautoilijoilla on kokonaisuudessaan vahva edustus kotikilpailussa, kun järjestävästä seurasta mukana on peräti 22 kuljettajaa ja 30 kartanlukijaa.

Kilpailussa tullaan näkemään myös kansainvälisiä tähtikuljettajia. Hyundai i20 R5 -autolla kilpailee rallin MM-sarjasta tunnetuksi tullut irlantilainen Craig Breen. Kokemusta miehellä on 62 MM-rallin verran, joista viimeisin oli helmikuun puolivälissä ajettu Ruotsin MM-ralli, jossa Breen ajoi seitsemänneksi Hyundain WRC-autolla. Miehen meriittilistalta löytyy muun muassa Jyväskylän MM-rallin kolmas sija vuodelta 2016, joten vauhdikkaat tiet sopinevat hyvin hänelle.

SM3-luokassa nähdään puolestaan vierailevana tähtenä rallicrossin kaksinkertainen Euroopan mestari ja MM-pronssi mitalisti Reinis Nitiss. Hän vaihtoi tämän vuoden alussa rallin pariin ja kilpailee etuvetoisella Ford Fiestalla. Tiimin kotisivujen mukaan tämän kauden päätähtäin on Latvian ja Viron mestaruussarjoissa. Nitiss oli mukana Ralli SM -sarjan edellisessä osakilpailussa, mutta se jäi kesken kolmannella erikoiskokeella lievään ulosajoon.

Järjestäjät ilmoittivat keskiviikkoiltana viimeisen erikoiskokeen peruuttamisesta sääolosuhteiden takia. Joensuun raviradalle kaavailtu yleisöerikoiskoe jää näin ollen ajamatta ja palkintojenjakoseremonia tullaan järjestämään lähdön tapaan Joensuun torilla. Muut erikoiskokeet pystytään viemään läpi alkuperäisen suunnitelman mukaan.

Teksti: SM Itäralli -tiedotus, Timo Louhelainen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli