Flat Track 11.12.2019

SM-finaalien järjestäjät valittu ratalajeille 2020

Suomi oli tarkoitus isännöidä jääspeedwayn MM-karsintaa tammikuussa Kauhajoella. Kuva: Ari Vuorela

Vuoden lähestyessä loppuaan on yhtä lajia lukuun ottamatta kaikki Moottoriliiton ratalajiryhmän alaiset Suomen Cup tai SM-luokat löytäneet järjestäjän ensi kesän päätapahtumilleen.

Speedwayn osalta henkilökohtainen SM-finaali myönnettiin Seinäjoen Moottorikerholle jo vuosi sitten, kun kerho otti järjestettäväkseen nuorten U21 henkilökohtaisen finaaliin. Tulevana kesänä nuorten finaali ajetaan Hyvinkäällä, joten paikallinen moottorikerho tulee samalla vastaamaan vuoden 2021 henkilökohtaisesta SM-finaalista. Pariajon SM-finaalin järjestelyoikeudet myönnettiin Varkaus Racing Teamille, joka otti kyseisessä kilpailussa kerhohistorian ensimmäisen mestaruutensa viime kesänä. Viime vuosien tapaan on minispeedwayn Suomen Cup myös voitettavana Varkaudessa ensi kesänä.

Flat Trackin osalta kilpailulle ei ole vielä löytynyt halukasta järjestäjää. Mikäli sellaista ei vuoden loppuun mennessä ole löytynyt, jäänee Flat Track ilman omaa arvokilpailuaan tulevalla kaudella.

Speedwayn SM-liigan tulevan kauden ilmoittautuminen päättyy 15. päivä joulukuuta. Syksyn sarjakokouksen perusteella tulevaksi kesäksi on joukkueille tarjolla viime kautta vastaava formaatti, jossa kolmimiehiset joukkueet ajavat viiden joukkueen välisiä otteluita. Jokaiselle joukkueelle tulee viisi runkosarjan ottelua, ja parhaat selvittävät tiensä kauden päätteeksi ajettavaan ja kaiken ratkaisevaan liigafinaaliin.

Päivämäärien suhteen kesäkauden kalenterin rakentaminen alkaa heti, kun lajin eurooppalainen kattojärjestö on saanut ensin oman kalenterinsa valmiiksi. Jääspeedwayn SM-finaalin ilmoittautuminen alkaa vuoden loppuun mennessä erillisellä ilmoituksella. Mahdollisen karsintakilpailun järjestämisen tarpeesta tehdään päätös, kun ilmoittautuneiden kuljettajien lukumäärä on tiedossa.

Jääspeedwayn kilpailukalenteri 2020

Harjoitusleiri, Ylitornio 27.-29.12.2019
MM-karsinta, Kauhajoki 11.1.2020
SM-finaali, Kauhajoki 22.2.2020
PM-finaali, Varkaus 7.3.2020

Ratalajien SM-finaalit 2020

Speedwayn henkilökohtainen SM-finaali, Seinäjoki (SeMK)
Speedwayn henkilökohtainen U21 SM-finaali, Hyvinkää (HyMK)
Speedwayn pariajon SM-finaali, Varkaus (VRT)
Maaradan SM-finaali, Forssa (FMS)
Minispeedwayn henkilökohtainen Suomen Cup, Varkaus (VRT)
Flat Track henkilökohtainen Suomen Cup, (ei vielä järjestäjää)

Ratalajien kansainväliset kilpailut Suomessa 2020

Jääspeedwayn MM-karsinta, Kauhajoki 11.1.2020
Jääspeedwayn PM-finaali, Varkaus 7.3.2020
Speedwayn U21 EM-semifinaali, Varkaus 18.7.2020
Maaradan henkilökohtainen MM-finaali 4/5, Forssa 8.8.2020

Teksti: Ratalajiryhmä / SML

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway