Enduro 11.09.2017

SM-enduron pistetaisto kiihtyy – MM-kuskit tähdittävät Kärhänlenkkiä

Enduron MM-sarjassa pronssissa kiinni oleva Eero Remes johtaa kotimaan SM-sarjan E1-luokkaa. Kuva: ABC Communication

Enduron SM-kausi jatkuu ensi lauantaina Mäntsälässä Kärhänlenkin merkeissä. Luvassa on tälläkin kertaa haastava kilpailu. Mukana ovat muun muassa SM-pisteluokkien johdossa olevat MM-miehet Eero Remes, Antti Hellsten ja Marko Tarkkala.

Endurokauden viides SM-osakilpailu kaasutellaan 16. syyskuuta Mäntsälässä. Kilpailussa ajetaan neljän maastokokeen mittaista kierrosta ja A- ja V40-luokkien osalta lähes kolme kierrosta.

Kilpailun järjestäjät suosittelevat katselijoille kolmea maastokoetta. Niistä kaksi, eli Jussinkorventieltä ja Klingantieltä lähtevät ajetaan pääluokkien osalta kolmeen kertaan, joten hyviä katselupaikkoja ei tarvitse välillä vaihtaa.

MK 1/5/9: Lähtö Jussinkorventie 207, maali Riiheläntie 229. Ensimmäinen kilpailija starttaa MK1:lle noin klo 9.18. Jussinkorvessa on hyviä katselupaikkoja. Buffetti lähdössä.

MK 2/6/10: Lähtö Klingantie 11, maali Kilpeläntie 23. Ensimmäinen kilpailija MK2 noin klo 9.40. Näkee ison alueen kerralla. Buffetti lähdössä.

MK 3/7: Lähtö ja maali lähekkäin. Saharintie 96. Ensimmäinen kilpailija MK3 noin klo 11.05. Ohkolan motocrossradan alueella on hyviä katselupaikkoja. Buffetti motocrossradalla.

Aikatauluun saattaa tulla tarkistuksia, joten kannattaa seurata www.karhanlenkki.fi -sivustoa.

Ratamestari ja rataa koeajaneet kertovat, että tulossa on hyvin perinteinen Kärhänlenkki, eli vaativuutta riittää jopa siirtymille.

– Onhan siellä pehmeää. Yleensä Mäntsälässä maasto on savipohjasta ja kun on märkää, niin ei varmasti tule helppo kilpailu, tietää kilpailuun V60-luokkaan mukaan lähtevä 73-vuotias Mauno Suni.

Kilpailuun on ilmoittautunut 164 kilpailijaa: A-luokkiin 42 kilpailijaa, B-luokkiin 32, C-luokkiin 48, Classiciin 14, kuntoluokkaan, V40- ja V50-luokkiin kaikkiin 8 ja V60-luokkaan neljä kilpailijaa.

Kaikki kärkinimet ovat ilmoittautuneet mukaan saalistamaan lisää SM-pisteitä. Mukana ovat luokkiaan johtavat maailmanmestari Eero Remes (E1), kauden MM-avauksen voittanut Antti Hellsten (E2) ja MM-mitalisti Marko Tarkkala (E3).

Mäntsälän seuroista mukana on 19 kilpailijaa:

Mikko Ruusunen MäntsMK A1, Juha-Pekka Tirkkonen MäntsMK A2, Jani Viljanen MäntsMK B1, Mikko Ahvenainen MENS B2, Kim Hiltunen MENS B2, Sami Airio MäntsMK B3, Jyri Ilomaa MENS B3, Tommi Kaipiainen MäntsMK C1, Niki Rasila NRT C1, Benjamin Sagulin MäntsMK C1, Tero Holm MäntsMK C2, Tomi Ketola MäntsMK C2, Juha Kytökorpi MäntsMK C2, Aki Vuori MENS C2, Juhani Jyränkö MäntsMK Classic, Antti Kiintonen MäntsMK K, Markku Huolman NRT V50, Martti Laaksonen MäntsMK V60 ja Mauno Suni MäntsMK V60.

Teksti: Kilpailun tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro