Ralli 04.02.2020

Skodan Emil Lindholm virheestään oppineena Mikkeliin

Emil Lindholmin autokunnassa muutettiin nuottisanastoa SM-avauksen virheen seurauksena. Kuva: Taneli Niinimäki

GRX Teamin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen starttaavat rallin SM-sarjan toiseen osakilpailuun Mikkelin SM Vaakuna-Ralliin luottavaisina. Ajettuna on hyvin onnistuneet rallia valmistaneet testit. Kaksikko starttaa reitille lähtönumerolla 2.

GRX Teamin Emil Lindholmin ja Mikael Korhosen kausi käynnistyi Rovaniemen SM Arctic Lapland -rallista lievällä pettymyksellä. Rallin viimeisellä erikoiskokeella väärin kuultu nuotti suisti Skoda Fabia R5 Evon hankeen ja tulossa olleet täydet pisteet vaihtuivat SM1-luokan kolmanteen sijaan. Virheestä on otettu opiksi ja kaksikon keskittyminen on ollut jo pidemmän aikaa Mikkelin SM-osakilpailussa.

– Ajoimme Keuruulla TGS Worldwide -tiimin kanssa hyvät testit, määrällisestikin sellaiset vajaat sata kilometriä. Keli oli pakkasen puolella ja tie pysyi hyvässä kunnossa koko päivän. Mikäli olen oikein ymmärtänyt, niin Mikkelissä meitä odottaa samankaltainen talvikeli.

– Pääsimme testeissä tarttumaan niihin kohtiin autossa, mitkä minua jäivät Arctic Lapland -rallin jälkeen mietityttämään. Ralliauton säätäminen vallitseviin olosuhteisiin on aina ikuinen työmaa. Autoni on nyt ainakin mieleisempi ja toivotaan, että samalla taas askeleen nopeampi.

Mikkelissä kilpailijoita odottaa yhdeksän erikoiskokeen mittainen reitti, joka ei sisällä kahteen kertaan ajettavia erikoiskokeita.

– Se on minulle parempi, että hyvä aika pitää ajaa heti ensimmäisellä ajokerralla. Alueen tiestö on haastava, paljon korkeuseroja ja ylityksiä sisältävä, kovavauhtinen kokonaisuus. Nuottien pitää olla tarkat, ja ne meillä ovat kunnossa. Otimme Rovaniemen virheestä opiksi ja muutimme nuottisanastoamme, joka ei enää sisällä nuottia, jonka voisi sekoittaa johonkin toiseen nuottiin.

Lindholm kertoo, että tulevan viikonlopun tavoite on kerätä mahdollisimman hyvä pistepotti.

– Strategiamme on se, että lähdemme rallin alussa tunnustelemaan, että miltä ajaminen tuntuu ja katsotaan maalissa tulos, Lindholm hymyilee.

SM Vaakuna-Ralli käynnistyy perjantai-iltana 7. helmikuuta kello 19:30 Mikkelin raviradalla ajettavalla Supererikoiskokeella (1,50 km). Ralli jatkuu lauantaiaamuna alkaen kello 10:00. Päivän ohjelmassa on kahdeksan erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 111,71 km. Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan Mikkelin Torille rallin maaliin kello 19:00 jälkeen lauantai-iltana.

Teksti: Emil Lindholmin tiedotus, Marko Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli