Ralli 28.07.2018

Škoda Motorsportin Kalle Rovanperä konepelti ylhäällä maaliin – Pietarinen WRC2-luokan johtoon

Kalle Rovanperän autosta hajosi Päijälän erikoiskokeella iskunvaimennin. Kuva: Skoda Motorsport

Toiseksi viimeinen erikoiskoe Päijälässä tarjosi draamaa Neste Rallin lauantaipäivänä. WRC2-luokkaa huimalla marginaalilla johtaneen Kalle Rovanperän autosta hajosi erikoiskokeella iskunvaimennin, ja toinen Škoda-kuljettaja Eerik Pietarinen siirtyi päivän päätteeksi johtoasemaan.

Rovanperä oli Päijälän erikoiskokeen alkupuolella jarruun mentäessä osunut johonkin, minkä seurauksena auton iskunvaimennin sinkosi pihalle konepellin läpi muutaman kilometrin kuluttua osumasta.

– Jossain aika alkupäässä jarrussa yksi osuma oli aika kova. Ajettiin vielä seitsemän tai kahdeksan kilometriä, ja sitten iskunvaimennin yhtäkkiä hajosi. En nähnyt mihin olisin osunut. Olen todella pahoillani tiimin puolesta, kertoi äärimmäisen pettynyt Rovanperä erikoiskokeen maalissa.

Rovanperä luuli jo päivän olleen ohi, mutta auto saatiin kuitenkin parsittua kuin ihmeen kaupalla kokoon ja mies pääsi starttaamaan viimeiselle erikoiskokeelle kahden sekunnin johtoasemassa. Rovanperän vauhti ei kuitenkaan vaurioituneella autolla ollut mainittava, ja Rovanperän auton konepeltikin oli noussut pystyyn ajon aikana. 17-vuotiaan viimeisen erikoiskokeen aika oli yli kolme minuuttia kärkeä huonompi.

Eerik Pietarinen. Kuva: Hannu Rainamo

24-vuotias Škoda-kuljettaja Eerik Pietarinen joutui sijaiskärsijäksi lähdettyään Rovanperän takaa viimeiselle erikoiskokeelle. Mies roikkui muutaman kilometrin vaurioituneella autolla linkuttaneen Rovanperän perässä, mikä huononsi miehen aikaa.

– Olimme aika kauan Kallen (Rovanperä) perässä. Jo pätkän puolessa välissä alkoi pölyämään, ja ehkä kolme kilometriä ajettiin ihan perässä kiinni. Pölisi niin paljon, että joutui melkein pysähtymään välillä, kertasi Pietarinen.

Pietarinen siirtyi Rovanperän epäonnen myötä WRC2-luokan johtoon, ja Rovanperä putosi kilpailun neljänneksi lähes kolmen minuutin erolla kärkeen. Muista Škoda-kuljettajista Marko Mänty on tällä hetkellä kokonaiskilpailun kuudentena, ja Ville Pynnönen seitsemäntenä.

Huomenna ajetaan vielä MM-rallin viimeinen kilpailupäivä, joka alkaa klo 8:38 Laukaan erikoiskokeella.

Tuloksia EK 19/23 jälkeen, WRC2-luokka
1. Eerik Pietarinen (FIN)) 2:22:12.9
2. Jari Huttunen (FIN) +37.1
3. Gus Greensmith (GBR) +2:09.6
4. Kalle Rovanperä (FIN) +2:55.6
5. Pierre Louis Loubet (FRA) +3:27.4
6. Marko Mänty (FIN) +4:25.9
7. Ville Pynnönen (FIN) +7:53.1
8. Benito Guerra (ITA) +10:05.5
9. Mattias Monelius (SWE) +13:51.6
10. Hiroki Arai (JPN) +21:01.3

Teksti: Škoda Motorsport Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli