Ralli 28.02.2019

Skoda-kuljettajat sarjakärjessä talvikauden päättävään Ralli SM -osakilpailuun

Henrik Pietarinen on SM1-luokan pisteissä neljäntenä, kun takana on kaksi osakilpailua. Kuva Taneli Niinimäki.

Rallin talvikausi on ollut TGS Worldwiden kuljettajille antoisa. Škoda Fabia R5:n voimavarat ovat tulleet kovavauhtisten kilometrien myötä yhä tutummiksi niin Kristian Kiviniemelle kuin Henrik Pietarisellekin.

Perinteinen Itäralli päättää Ralli SM:n talvikauden. Varmaa on ainakin se, että jokainen kilpailijoista haluaa kevättauolle mahdollisimman hyvällä sarjasijoituksella.

Kouvolan osakilpailu oli etenkin parkanolaiselle Kristian Kiviniemelle onnistunut kilpailu. Uran ensimmäinen palkintokorokesijoitus irtosi hyvän ajon jälkeen. Joensuun seudulla ajettavassa Itärallissa Kiviniemi ja muut Škoda-kollegat saavat kirittäjäkseen Kouvolan osakilpailun väliin jättäneen Emil Lindholmin Volkswagenillaan.

– Kouvolassa lauantai sujui jo hyvin, joten toivottavasti ajamme kärkisijoista myös Itärallissa. Tiethän ovat hienot ja sääennustekin lupaa pientä pakkasta. Vastus tulee tietysti olemaan tosi vahva. Rovaniemellä pystyimme toisena päivänä Emilin vauhtiin, mutta haaste voi olla nyt vielä pykälän kovempi. Siellä on kuitenkin viidestä seitsemään kuljettajaa samoin tavoittein. Kun ensimmäiset erikoiskokeet on ajettu, niin sitten nähdään, mihin vauhti riittää, Kiviniemi puntaroi.

Sarjatilanteessa kaksi pistettä Kiviniemeä edellä oleva Henrik Pietarinen on niin ikään valmis mittaamaan haastajien osaamisen, kun kisakaravaani matkaa vaaramaisemiin, aivan itärajan tuntumassa ajettaville erikoiskokeille.

– Auto on hyvissä säädöissä ja siitä se lähtee. Kovaa ja puhtaasti pitää pystyä ajamaan. Suhteellisen pienillä kilometreillä olemme kisoihin lähteneet. Nyt on luvassa vauhtia, mutta se ei haittaa. Meille juuri kovavauhtiset ylitykset sopivat hyvin, painottaa Pietarinen.

Pistetilanne:

SM1-luokan kuljettajat:

1. Teemu Asunmaa, Škoda, 50
2. Juha Salo, Škoda, 38
3. Emil Lindholm, Volkswagen, 34
4. Henrik Pietarinen, Škoda, 26
5. Kristian Kiviniemi, Škoda, 24

Kristian Kiviniemi ajoi edellisessä, Kouvolan osakilpailussa SM1-luokassa kolmanneksi. Kuva: Hannu Rainamo.

Teksti: Skoda Motorsport Suomi

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli