Ralli 06.02.2020

Škoda-kolmikko nälkäisenä kauden toiseen Ralli SM –osakilpailuun

Mikko Heikkilä toivoo hätyyttelevänsä SM1-luokan kärkeä, vaikka kokemus autosta on vielä verrattain pieni. Kuva: Hannu Rainamo

Kauden toiset SM-pisteet ovat jaossa ensi viikonloppuna ajettavassa osakilpailussa Mikkelin seudulla. TGS Worldwiden kuljettajat lähtevät tulevaan koitokseen odottavin mielin. Leudon alkutalven jatkeeksi jokainen autokunta toivoo reitille reilua pakkaskeliä.

Teemu Asunmaa lähtee reitille sarjajohtajana voitettuaan kauden avausrallin Rovaniemellä. Se tarkoittaa Asunmaalle myös aura-auton roolia, joka joissain olosuhteissa saattaa olla suurikin haitta.

– Lunta on tullut lisää, se on hyvä asia, mutta suojakeli ei ole sitä meille. Irtolumessa ajaminen on pahinta, ja loskakin vaikeuttaa paljon ajamista. Voimme yhä parantaa ajoon liittyviä asioita. Tiet ovat nyt erilaisia kuin avauskisassa, mutta hyvällä fiiliksellä ralliin lähdemme, summaa Asunmaa tuntemuksiaan.

Mikko Heikkilä ajaa vasta ensimmäistä kauttaan R5-luokan huippuautolla, joten opeteltavaa riittää. Siitä huolimatta miehen tavoitteet on edelleen asetettu korkealle.

– Ajo oli virheetöntä Arctic Lapland Rallyssa ennen kuin suistuin hankeen. Se vauhti ja tuntuma on pohjana, kun lähdetään tähän ralliin. Hieman on toki varaa kiristää ja tarkentaa ajoa. Tarkoitus on päästä lähemmäs kärkeä Mikkelissä, ja siihen pitäisi olla hyvät mahdollisuudet, Heikkilä laskee.

Mikkelissä ajetaan yhdeksän erikoiskoetta, joista jokainen vain kertaalleen. Emil Lindholm on mielessään jo  selättänyt Arctic Lapland Rallyn pettymyksen, ja valmistautunut tulevaan huolella.

– Pääsimme ajamaan sata kilometriä testiä ennen rallia TGS Worldwiden kanssa. Auto on nyt piirun verran sopivampi minulle, ja toivottavasti myös nopeampi. Hyvää on myös se, että nyt pääsen ajamaan kovaa heti ensimmäisellä vedolla, myhäilee Lindholm.

Teksti: Škoda Motorsport Suomi

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli