Road Racing 15.08.2019

Sivuvaunut korkkaa MM-sarjan jälkimmäisen puoliskon Hollannissa

Pekka Päivärinta ja Jussi Veräväinen -kaksikko on MM-sarjassa kolmantena ennen Assenin kilpailua. Kuva: Mark Walters

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen kuusi osakilpailuviikonloppua käsittävän MM-sarjan jälkimmäinen puolisko starttaa tulevana viikonloppuna Hollannin Assenissa.

The Cathedreal -nimellä kutsuttu rata isännöi yhden Superside-sarjan osakilpailustartin. MM-sarjassa kolmantena majaileva suomalaiskaksikko Pekka Päivärinta ja Jussi Veräväinen starttaa kilpailuun osin mietteliäin ajatuksin.

– On mahdollista, että saadaan pyörään joitain parannuksia, sanoo Päivärinta, joka piipahti kisaa edeltävällä viikolla Saksan Dusseldorfissa neuvottelemassa asiantuntijan avusta kaksikon Yamahan huippunopeusongelmaan.

– Sarjan kärjessä on tasaista, ja edellämme olevien brittiparien ja meidän ajopelit on rungoltaan ja alustaltaan samanlaiset, eikä niistä synny radalla eroa. Moottorin, sen tehojen ja huippunopeuden kanssa asia on toisin päin. Meillä ei Suomessa ole samanlaista tietotaitoa ja taloudellisia mahdollisuuksia kuin briteillä. Sitä eroa pyritään nyt kuromaan umpeen täällä Keski-Euroopassa asiantuntijoiden kanssa.

– Jos ja kun me jäädään briteille suorilla pari pyörän mittaa, ei meillä ole mahdollisuuksia haastaa heitä kunnolla. Kyse on kuitenkin häviävän pienistä asioista. Pahinta on, että Reeves ja Birchall tietävät meidän ongelmista. Kun löytyisi moottoriin muutama hevosvoima lisää, niin heidät voisi haastaa ja tapella tasaväkisesti voitosta. Onneksi sarjaa on vielä jäljellä ja kaikki on mahdollista, käänsi Päivärinta puheensa positiiviseen suuntaan.

Assenissa ajetaan viikonloppuna yksi 17 kierrosta käsittävä kisastartti sunnuntaina alkaen klo 17.30 Suomen aikaa. Starttiruudut tuohon kilpailuun ratkaistaan lauantaina kahden aika-ajosession perusteella. Ensimmäinen valtaa radan Suomen aikaa klo 11.00 ja toinen klo 13.36. Tapahtumia voi seurata osoitteessa: http://www.raceresults.nu

Superside-sarjan MM-pistetilanne:

1. Reeves / Wilkes 110
2. Birchall / Birchall 103
3. Pekka Päivärinta / Jussi Veräväinen 89
4. Schlosser / Fries 68
5. Christie / Christie 51

Teksti: Team 44 Racing tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing