Road Racing 15.06.2016

Sivuvaunujen MM-sarja jatkuu Kroatiassa

Krotian Rijekan Grobnik rata sijaitsee jylhissä maisemissa ja Päivärinta/Kainulainen kaksikolla on sieltä hyviä muistoja. Vuosi sitten duo oli MM-starteissa kahdesti toinen. Kuva Tuomo Seppänen.

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen MM-sarja palaa kahden kuukauden tauolta tositoimiin Kroatian Rijekassa. Rijekan 4.168 metriä pitkällä Grobnik-radalla ajetaan tulevana viikonloppuna kaksi erillistä kilpailustarttia. Lauantaina kisataan 10 kierroksen Sprintti ja sunnuntaina Gold Race pituudeltaan 18 kierrosta. Paikat lähtöruudukkoon ratkotaan lauantaina kahden aika-ajo session perusteella.

MM-sarjassa toisena majaileva suomalaiskaksikko Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen tähyilee taivaalle tavallista tarkemmin.

– Säätiedotus lupaa viikonlopulle viileää ja epävakaista keliä”, tietää Rijekan varikolla radan aukeamista odotteleva Päivärinta.

– Tämä Grobnik-radan pinta on omalaatuisensa ja imee vettä hyvin, joten vaikka tulisi miten paljon vettä ei monsuunirenkailla ole käyttöä. Meillä on työkalut veistää omanlaisensa sadekelin renkaat ja niitä tässä suunnitellaan. Saa sitten nähdä mitä muut tekevät”, paljastaa suomalaispilotti taktiikastaan.

– Menestys täällä on kuskista kiinni. Huipputehoille ei ole täällä käyttöä. Tarkoitus on ajaa ehjänä maaliin, että saa sitten elokuussakin jännittää”, totesi Päivärinta viitaten sivuvaunujen MM-sarjassa Kroatian ja viikon kuluttua ajettavan Unkarin osakilpailujen jälkeiseen reilun kuukauden taukoon.

Kroatian MM-osakilpailuun on ilmoittautunut mukaan täysi kattaus kolmepyöräisiä ajopelejä. Lähtölistalla on 22 pyöräkuntaa, joista kuusi pyörää osallistuu F2-luokan (600 ksm) World Trophy-sarjaan.

Teksti: Tuomo Seppänen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing