Trial 06.03.2017

Siuntion kunta valitsi Sami Kymäläisen PM-voitot parhaaksi urheilusuoritukseksi

Kymäläinen trial-team Sami ja Jarno Kymäläinen Folksam areenalla. Kuva: T.K.Kivinen

Siuntion kunnanvaltuusto palkitsi maanantaina Sami Kymäläisen viime vuoden hienoista trial-tuloksista kunnan parhaaksi urheilusuoritukseksi.

Siuntiolainen MP-taitoa edustava trial-ajaja Sami Kymäläinen voitti kesällä Jyväskylässä sekä henkilökohtaisen että joukkue-PM-tittelin. Valintaan taisi myös vaikuttaa hyvät suorituksen sekä Tsekin että Saksan EM-osakilpailuissa.

42-vuotias Kymäläinen on ollut mukana trial-moottoripyöräilyssä vuosia. Välillä aktiivisena ja välillä keskittyneenä fillari-trialiin. Muutaman viime vuoden aikana hänen tilille on tullut myös trialin  Suomen A-luokan mestaruus.

Kunnanvaltuuston puhenjohtaja Arja Alho ojensi kunniakirjan Sami Kymäläiselle. Kuva: T.K.Kivinen

Lumilautailua ja maastopyöräilyä ”vapaa-aikanaan” harrastava Kymäläinen on nuorena ollut myös Veikkauksen pitkävetokohteena lumilautakourun SM-kisassa.

Trial on yksilölaji, mutta menestyvä ajaja tarvitsee tuekseen myös osaavaan ns. apuajajan (minder). Kymäläisen kisoissa apuajajana toimii useimmiten nuorempi veli Jarno.

Vuodesta 2017 Kymäläisellä on selvä visio: EM-tasolla täytyy parantaa viime vuoden parasta neljättä sijaa, jonka hän saavutti Tsekissä.

Trialin EM-sarja jatkuu keväällä ensin Hollannissa ja sitten Belgiassa huhtikuussa.

Teksti ja kuva: T.K.Kivinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial