Ralli 01.02.2017

Simo Muhonen saavutti Revontulirallissa ralliharrastuksensa ensimmäiset SM-pisteet

Simo Muhonen vauhdissa. Kuva: Simo Muhosen tiedotus

Tammikuun viimeisenä lauantaina Hankasalmen ympäristössä ajetussa, järjestyksessään neljännessä Revontulirallissa jyväskyläläinen Simo Muhonen saavutti ralliharrastuksensa ensimmäiset viisi SM-pistettä kun hän ja laukaalainen kartanlukija Jani Laitinen kiertivät Rallin Junioreiden SM-osakilpailun viisi pikataivalta ja 60,3 erikoiskoekilometriä R2-luokan kuudenneksi nopeiten.

Citroën C2 R2 autolla pitkän moottoriurheilu-uransa toiseen rallikilpailuun startannut nuorukainen suuntasi vähäisen kokemuksen saattelemana. Alla oli vain, lähes vuosi sitten Nilsiässä ajetun SM-rallin viidennen erikoiskokeen ulosajo ja lyhyeksi jäänyt valmistautuminen keskisuomalaisella jääradalla.

Viisivuotiaasta lähtien Muhonen on kilpaillut, ja myös erinomaisesti menestynyt, niin kartingissa, Ranskan Formula F4-sarjassa, Porsche GT3 Cup Trophy Finlandissa sekä kansainvälisessä Volkswagen Golf Cupissa. Varusmiespalveluksesta johtuneen välivuoden jälkeen Simo haki Hankasalmen Revontulirallista kokemuksen lisäksi ralliharrastuksensa ensimmäisiä SM-pisteitä – ja erinomaisesti onnistui tavoitteissaan.

– Kieltämättä ennen kilpailua jännitys oli käsinkosketeltavaa koska vähäisen rallikokemukseni lisäksi pääsin, varusmiespalveluksestani johtuen, ottamaan tuntumaa autoon vain viikkoa ennen kilpailua – ja silloinkin vain jääradalle. Sen myötä ensimmäiset erikoiskokeet menivät tunnustellessa ja kun jännitys alkoi laueta niin sain hyvin nostettua vauhtia ja saavutin maalilipun sekä kuudenneksi korkeimmat SM-pisteet, kilpailulle asettamansa tavoitteet saavuttanut Muhonen kertoo.

– Nyt käyntiin pyörähtäneellä kilpailukaudella tarkoituksenani on ajaa kaikki viisi Junioreiden SM-sarjan osakilpailua ja sitä kautta saada tuntumaa sekä ennen kaikkea kokemusta kansallisurheilustamme eli rallista. Revontuliralli näytti minulle sen, että pystyn kärkivauhtia ajamaan ja siksi vakaasti uskon, että helmikuun toisena viikonloppuna Kemissä
ajettavassa sarjan toisessa osakilpailussa nostan vauhtia ja nousen haastamaan nyt Revontulirallin palkintokorokkeella vierailleet kuljettajat, Muhonen jatkaa.

Rallin Junioreiden SM-sarjan talven Hankasalmen ja Kemin osakilpailujen lisäksi nuoret tulevat rallitähdet mittaavat vauhtiaan Raisiossa, Kaavilla ja Muuramessa.

Lopputulokset IV Revontuliralli RJSM, Hankasalmi 27.1.2017, Luokka 3: FIA R2
1. Korhonen Aleksi & Veli-Pekka Karttunen, Opel Corsa B, 37:03,1
2. Harri Rutanen & Mikko Laitinen, Toyota Starlet, +3,1sek
3. Toni Tuominen & Jari Kavander, Citroën C2 R2, +14,6sek

6. Simo Muhonen & Jani Laitinen, Citroën C2 R2, +1:28,6sek

Rallin Junioreiden SM-pisteet 2017, 1/5 osakilpailua, Top-3:
1. Henri Hokkala, Honda Civic Type-R, 21 pistettä
2. Tuomo Vanhala, Ford Fiesta 1.6, 19 pistettä
3. Aleksi Korhonen, Opel Corsa B, 19 pistettä

23. Simo Muhonen, Citroën C2 R2, 5 pistettä

Teksti: Jani Kekoni

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli