Rata-ajo 26.08.2018

Simo Laaksosen Span pettymys käsitelty – uusi yritys Monzassa

Simo Laaksonen. Kuva: GP3/LAT

Campos Racingin Simo Laaksonen, 19, sijoittui Spa-Francorchampsin radalla Belgiassa ajetussa GP3-sarjan toisessa osakilpailussa sijalle 13. Ruudusta 12 matkaan startannut Laaksonen sai hyvän lähdön, mutta joutui radan ensimmäisessä sekä heti perään Eau Rouge -mutkissa pussiin, joka kostautui mutkia seuranneella pitkällä Kemmel-suoralla.

– Lähtöni oli hyvä. Jouduin kisan alussa kahdesti pussiin ja jouduin jarruttamaan, joten Kemmel-suoran päässä vauhtia ei ollut ja sain paljon takkiin. Autoja tuli molemmilta puolilta ohi, Laaksonen toteaa.

Heti perään Laaksosen tallikaveri otti käyttöönsä kovat keinot, jotka toivat hänelle myös aikasakon.

– Seuraavassa vaiheessa tallikaverini (Diego Menchaca) painoi minut kahdesti radalta ulos ja putosin joukon hännille, joten peli pistesijoitusten suhteen oli sen jälkeen selvä.

– Positiivista oli huomata, että kymmenennen sijan ulkopuolella vauhtini oli selvästi muita parempaa. Tein autooni aamulla itse säädöt ja se tuntui hyvältä. Ohittelin lopussa muutaman auton, mutta ei se tilanne siitä miksikään muuttunut. Päinvastoin kuin eilen, tänään muut ajoivat kisan uusilla renkailla, kun itse jouduin starttaamaan käytetyillä. Pito renkaistani loppui muutama kierros muita aikaisemmin. Turha tässä on jossitella. Tulos oli mikä oli.

Sarjan seuraavat osakilpailut ajetaan jo tulevana viikonloppuna Italian Monzassa. Laaksonen lähtee sarjan nopeimmalle radalle positiivisin fiiliksin.

– Monza on ollut mulle hyvä rata, jossa kyytiä on aina riittänyt. Siellä suoranopeudet ja ajo imussa ovat kaiken a ja o. Toivotaan, että Monzan perjantai menee yhtä hyvin kuin Spassa, jonka jälkeen paketin pitää pysyä kasassa myös koko lauantain. Jos kaikki onnistuu, niin sunnuntailta voisi jo hyvää tulostakin odottaa, Laaksonen ennakoi.

Monzan kilpailuviikonloppu käynnistyy luokan aika-ajoilla, joka ajetaan perjantaina klo 18:50 Suomen aikaa. Viikonlopun ensimmäinen kilpailustartti käynnistyy lauantaina klo 11:30 ja toinen sunnuntaina klo 10:40 Suomen aikaa. GP3-sarjassa ajetaan kaikkiaan yhdeksän kilpailuviikonloppua ja yhteensä 18 osakilpailua. Sarja päättyy marraskuun lopulla Abu Dhabiin.

Tuloksia: GP3 Spa-Francorchamps, sunnuntain osakilpailu:

1. Nikita Mazepin (RUS) ART Grand Prix 27:45,477

2. Callum Ilott (GBR) ART Grand Prix + 1,840

3. Anthoine Hubert (FRA) ART Grand Prix + 4,658

….

12. Simo Laaksonen (FIN) Campos Racing + 32,841


GP3-sarjan pistetilanne 12/18 osakilpailua:

1. Anthoine Hubert (FRA) 158

2. Callum Ilott (GBR) 132

3. Nikita Mazepin (RUS) 125

….

15. Simo Laaksonen (FIN) 3

Teksti: Simo Laaksosen Tiedotus / Marko Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo