Rata-ajo 28.10.2017

Simo Laaksosen F3-startti Barcelonassa päättyi pettymykseen

Simo Laaksonen ajoi kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa sijalle 11. Kuva: Fotospeedy

Campos Racingin Simo Laaksonen, 19, on sijoittunut Espanjan Barcelonassa ajetussa Euroformula F3 Open -sarjan osakilpailussa sijalle 11. Kauden toiseksi viimeiseen osakilpailuun Laaksonen starttasi ruudusta kymmenen. Ensimmäisen kierroksen aikana suomalaiskuljettaja ajautui kahteen otteeseen pahaan ruuhkaan ja menetti avauskierroksella kolme sijaa.

Kilpailun edistyessä Laaksonen ajoi sen minkä pystyi ja nousi lopulta sijalle 11.

– Aika-ajon ensimmäisellä rengassarjalla olin kuudes. Toisella rengassarjalla sijoituin huonosti radalla ja jouduin ajamaan koko lämmittelykierroksen ruuhkassa. En saanut renkaitani toimintakuntoisiksi ja auto puski. Otan epäonnistumisen täysin omaan piikkiini. Heikko päivä ja tulos oli pettymys, Laaksonen kertoi kilpailun jälkeen.

Lauantaina ajetun viikonlopun ensimmäisen kilpailun ensimmäisellä kierroksella marttilalaiskuljettaja väisti kahdesti kanssakilpailijaa se pudotti sijoituksia alaspäin.

– Oli vain pakko väistää, muuten olisi osunut. Se eka kierros oli huono. Kilpailun edetessä nousin muutaman sijan, kunnes jumituin tallikaverini perään. Hänen ajotyylinsä ei ole porukan siisteimmästä päästä. Hän sai plokattua minut useaan eri kertaan. Kolarin välttämiseksi oli vain nostettava jalka kaasulta ja jäi sijalle 11.

Illan ja huomisen aamun aikana Laaksosen Campos Racing aikoo hienosäätää suomalaiskuljettajan autoa niin, että se ei enää aliohjautuisi yhtä herkästi kuin tänään.

– Tärkeintä olisi aika-ajossa löytää tyhjä rata oman aika-ajosuoritukseni ajaksi niin, että edessä tai välittömästi takanani ei olisi ketään. Uskon, että pystymme aika-ajossa Top 5 suoritukseen, ja viiden ensimmäisen joukosta sunnuntain kisa on ihan avoin, Laaksonen muistutti.

Kauden päättävä Euroformula F3 Open -sarjan lähtö on vuorossa Barcelonan moottoriradalla huomenna sunnuntaina. Kilpailun aika-ajot ajetaan aamupäivästä, ja kauden viimeinen osakilpailu käynnistyy klo 14.15 Suomen aikaa.

Euroformula F3 Open, Barcelona, Espanja:

Lähtö 1

  1. Devlin De Francesco (CAN) Carlin 35:20,642
  2. Ameya Vaidyanathan (IND) Carlin + 1,583
  3. Alex Karkosik (POL) RP Motorsport + 4,320

  1. Simo Laaksonen (FIN) Campos Racing + 16,063

Pistetilanne 15/16 osakilpailua:

  1. Harrison Scott (GBR) 340
  2. Nikita Troitsky (RUS) 204
  3. Devlin De Francesco (CAN) 157

  1. Simo Laaksonen (FIN) Campos 90

Simo Laaksonen. Kuva: Fotospeedy

Teksti: Marko Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo