Formula 3 30.06.2019

Simo Laaksonen: “Yhtään kovempaa en vain päässyt”

Laaksonen ajoi Itävallassa niin kovaa kuin pääsi. Kuva: LAT Images

MP Motorsportin suomalaiskuljettaja Simo Laaksonen sijoittui Itävallan Red Bull Ringin FIA F3-kilpailussa myös tänään sijalle 18.

MP Motorsportin Simo Laaksonen, 20, ajoi tänään lähtöruudusta 18 samalle sijalle FIA F3-sarjan Red Bull Ringin toisessa osakilpailussa Itävallassa. Suomalaiskuljettaja totesi kilpailun jälkeen, että viikonlopun toisessa startissa ei tapahtunut mitään ihmeellistä: letkassa ajoa, kuten hän jo eilen ounasteli.

– Meiltä puuttui tänään eilistäkin enemmän kisakyytiä, joten mitään ei ollut tehtävissä eikä tästä kisasta oikein mitään sanottavaa löydy.

Laaksonen sanoo, että hänen tiimillään on nyt tiukan tarkastelun paikka, jotta autoon saadaan seuraavaan osakilpailuun mennessä rakennettua lisää kisavauhtia.

– En pääse yhtään kovempaa tuon auton kanssa. Nyt vain pitää kääntää jokainen kivi, jotta voimme varmistua siitä että automme on yleensä kunnossa. Tänään ajoni oli koko ajan ajamista veitsen terällä: en oikein tiennyt, mitä milloinkin tapahtuu. Joten eipä sellaiseen autoon voi paljoakaan luottaa.

– Vaikka pystyin ajamaan koko kisan virheettömästi niin ei ollut mitään mahdollisuuksia hyökätä eteenpäin. Se oli lähinnä puolustustaistelua koko ajan. Kun muut tekivät edessä ajovirheitä niin en pystynyt edes niitä hyödyntämään.

Laaksonen kertoo, että he päättivät yhdessä MP Motorsportin kanssa ottaa suomalaiskuljettajan auton säätöjen suhteen riskin, joka epäonnistui.

– Eihän meillä mitään hävittävää ollut, mutta uudet säädöt veivät autoamme huonompaan suuntaan. Onnistuminen säädöissä ei ole yhdestä tai kahdesta asiasta kiinni vaan lukuisten pienien asioiden summa. Kahden viikon kuluttua uusi yritys, Laaksonen summasi Itävallan tapahtumat.

FIA F3 -sarja jatkuu kahden viikon kuluttua Englannin Silverstonessa, jossa luokan aika-ajo sekä viikonlopun ensimmäinen kilpailu ajetaan poikkeuksellisesti samana päivänä. Aika-ajo käynnistyy lauantaina 13. heinäkuuta klo 10.45 ja ensimmäinen kilpailu samana päivänä klo 19.20 Suomen aikaa. Viikonlopun toinen startti käynnistyy sunnuntaina 14. heinäkuuta klo 11:25 Suomen aikaa.

Tuloksia; FIA F3, lähtö 2, Red Bull Ring, Itävalta:

  1. Jack Hughes (GBR) HWA Racelab 34:47,494
  2. Jehan Daruvala (IND) Prema Racing + 4,727
  3. Robert Shwartzman (RUS) Prema Racing + 4,850

….

  1. Simo Laaksonen (FIN) MP Motorsport + 19,677

FIA F3 pistetilanne 6/16 osakilpailua:

  1. Robert Shwartzman (RUS) 90
  2. Jehan Daruvala (IND) 82
  3. Jüri Vips (EST) 63

….

  1. Simo Laaksonen (FIN) 2

Teksti: Marko Mäkinen / MP Motorsport

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo