Rata-ajo 29.06.2019

Simo Laaksonen oli Red Bull Ringillä 18:s – “Turhan paljon tämä tuntuu nyt hakkaavan vastaan”

Simo Laaksosen kilpailu oli haasteellinen Itävallassa. Kuva: Joe Portlock / LAT Images

MP Motorsportin Simo Laaksosen, 20, viikonloppu näytti pari minuuttia ennen eilisen aika-ajon päättymistä hyvältä. Ensimmäisen rengassarjan jälkeen marttilalaisella oli kiinnitys lähtöruutuun 7. Toisen rengassetin ensimmäiset yritykset katkaisi punainen lippu, ja kun rata oli uudelleen vapaa, niin aika-ajoa oli enää pari minuuttia jäljellä.

Toisella yrityksellä Laaksonen on taas hyvässä vauhdissa, kunnes radan toiseksi viimeisessä mutkassa edellä ajanut japanilaiskuljettaja ajoi mutkan leväksi ja suoritti radalle palatessaan lukkojarrutuksen, johon suomalaiskuljettajan oli jarruttamalla reagoitava.

– Tulin täysin blokatuksi, ja siinä meni minun viimeinen mutkani piloille ja samalla koko seuraava kierros, koska en saanut enää kerättyä vauhtia pääsuoralle ja viimeiselle aika-ajoyritykselleni. Kun muut paransivat, niin se ensimmäinen aikani ei kestänyt ja sijoitus romahti ruutuun 19.

Itse kisassa tänään suomalaiskuljettaja pystyi nousemaan yhden sijan.

– Meiltä puuttui kisavauhtia. Se oli sellaista luistelua heti alusta asti. Tänään pitää vielä palata säätöihin ja fiksata huomiseksi jotain muutoksia. Kisa oli muutenkin haasteellinen, koska rata täällä on lyhyt ja kaikki ajavat DRS-alueella letkassa takasiipi auki. Vaikeata on päästä ohi, Laaksonen kertoo.

Laaksonen epäilee, että huomisessa kilpailussa meno ja meininki on tämän päivän kaltaista.

– Mahdollisimman hyvää tulosta lähdetään ajamaan. Toivotaan, että huono tuurini kääntyy vaikka ihan normaalitilanteeksi, niin jo sillä päästään pitkälle. Aika-ajo on vain niin ratkaiseva. Jos siinä onnistut, niin meininki kisoissa on ihan tasolla.

– Veikkaan, että huomenna ajetaan suurimman osan aikaa letkassa. Turhan paljon tämä tuntuu nyt hakkaavan vastaan vaikka itse tekisi mitä, pettynyt Laaksonen totesi kilpailun jälkeen.

FIA F3 viikonlopun toinen startti käynnistyy huomenna sunnuntaina klo 10:35 Suomen aikaa.

Teksti: Marko Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo