Rata-ajo 13.07.2019

Simo Laaksonen: “Mollivoittoinen meno jatkuu”

SILVERSTONE, UNITED KINGDOM - JULY 02: Simo Laaksonen (FIN, MP Motorsport) during the Silverstone at Silverstone on July 02, 2019 in Silverstone, United Kingdom. (Photo by Colin McMaster)

 MP Motorsportin suomalaiskuljettajan Simo Laaksosen auton suorituskykyyn liittyvät ongelmat saivat jatkoa Silverstonen moottoriradalla Iso-Britanniassa. Laaksonen sijoittui viikonlopun ensimmäisessä startissa sijalle 24.

 MP Motorsportin Simo Laaksosen, 20, vauhti junnaa jo kolmatta kilpailuviikonloppua peräjälkeen paikoillaan. Kauden avauskilpailussa Barcelonassa kärkikuusikossa ajaneen Laaksosen auton moottori jouduttiin vaihtamaan toisessa lähdössä tapahtuneen kolarin seurauksena, ja tuon vaihdon jälkeen suomalaiskuljettajan vauhti hiipui kerrasta lähes 20 pykälää.

Silverstonen ensimmäiseen starttiin Laaksonen joutui lähtemään ruudusta 24, joka jäi myös suomalaiskuljettajan lopputulokseksi.

– Mollivoittoinen meno vain jatkuu. Vauhtia ei vain ole. Se ei vain yksinkertaisesti riitä. Auto tuntuu hyvältä ja ajo tuntuu luonnistuvan, mutta sitten ollaan puolitoistasekuntia kierroksella muita perässä. Joku tässä mättää. Meillä ei ole suoravauhtia. Siinä jäämme paljon muista jälkeen, pettynyt Laaksonen totesi kilpailun jälkeen.

FIA F3-sarjan moottoritoimittaja Renault ei anna moottoriensa datatietoa tiimien käyttöön. Valmistaja vain valvoo, että luokan moottorit ovat niin sanotusti neljä prosenttia tehokeskiarvon ylä- tai alapuolella. Eli hyvän tai huonon moottorin tehoero saa olla kahdeksan prosenttia.

– Tänään lähdössä auto jäi vähän ruutuun. Tiimini oli säätänyt kytkinkartan hieman väärin: ruudussa oli pitoa enemmän kuin arvelimme sitä olevan. Kisassa oli sama meininki kuin sarjan edellisessä osakilpailussa Itävallassa: vauhtimme ei riitä haastamaan ketään.

– Tunne ohjaamossa on tällä hetkellä se, että yhtään kovempaa ei vain pääse. Jostain sitä kyytiä uupuu niin paljon, että pystyisi edes jotain haastamaan. Hieman tässä rupeaa jo usko loppumaan, mutta katsotaan tässä illalla, jos löytäisimme huomiseen kisaan jostain vauhtia, Laaksonen toteaa.

Viikonlopun toinen FIA F3 -startti Silverstonessa käynnistyy huomenna sunnuntaina klo 10:35 Suomen aikaa.

Tuloksia; FIA F3, lähtö 1, Silverstone, Iso-Britannia:

  1. Jüri Vips (EST) Hitech Grand Prix 41:12,477
  2. Jehan Daruvala (IND) Prema Racing + 0,811
  3. Marcus Armstrong (NZ) Prema Racing + 1,313

….

  1. Simo Laaksonen (FIN) MP Motorsport + 21,778

FIA F3 pistetilanne 7/16 osakilpailua:

  1. Jehan Daruvala (IND) 102
  2. Robert Shwartzman (RUS) 100
  3. Jüri Vips (EST) 92

….

  1. Simo Laaksonen (FIN) 2

Teksti: Marko Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo