Formula 3 04.08.2019

Simo Laaksonen: “Aika-ajomme on saatava loppukaudeksi kuntoon”

Simo Laaksonen ajoi viikonlopun aikana kahdesti 18:ksi. Kuva: LAT Images.

MP Motorsportin suomalaiskuljettaja Simo Laaksonen sijoittui myös toisessa Unkarin Hungaroringin moottoriradalla ajetussa FIA F3 -kilpailussa sijalle 18.

MP Motorsportin Simo Laaksonen, 20, sijoittui viikonlopun toisessa FIA F3 -sarjan startissa Unkarissa sijalle 18 sunnuntaina. Ruudusta 17 matkaan lähtenyt suomalaiskuljettaja joutui taistelemaan sijoitusten ohella autonsa takarenkaiden heikkoa pitoa vastaan.

– Sain hyvän lähdön, mutta ensimmäisellä kierroksella otin pikkaisen osumaa toisen kaverin kanssa ja putosin viisi sijaa sijalle 22. Ei meillä tänään kisavauhti ollut eilisen veroista. Pitää tiimin kanssa analysoida se, mitä me tänään teimme automme säätöjen kanssa. Se ei ihan oikea ratkaisu ollut ja pitää purkaa dataa lävitse, jotta tiedämme, mikä säädöissämme meni pieleen, Laaksonen kuvailee.

Laaksonen ajoi käytännössä koko kisan ajan keskijoukoissa, jossa sijoitukset vaihtelivat. Kierroksella yhdeksän suomalaiskuljettaja nousi kertaalleen sijalle 19, kunnes kierrosta myöhemmin hän putosi uudelleen sijalle 22. Kilpailun lopussa Laaksonen nousi toistamiseen kahdenkymmenen nopeimman joukkoon ja ajoi ruutulipulle sijalla 18.

– Kisan keskivaiheilla sijoitukset menivät edestakaisin. Omalla kohdallani ei ollut suuntaa ylöspäin. Jostain syystä autoni takarenkaat menettivät selvästi nopeammin pitoaan kuin eilen. Emme saaneet renkaitamme kestämään samalla tavalla. Kun koko ajan ajat jonkun takana, niin siinä huomasi, kuinka pito vain heikentyi kierros kierrokselta. Jonossa kun ajaa, niin renkaita ei pysty samalla tavalla säästämään kuin yksin ajaessa.

Simo Laaksonen tuskaili autonsa renkaiden kanssa. Kuva: LAT Images.

FIA F3 -sarja jää Unkarista F1-autojen tavoin kesälomatauolle. Sarjan seuraavat osakilpailut kilpaillaan vajaan neljä viikon kuluttua Belgian Spassa.

– Tässä luokassa aika-ajo on elämän ja kuoleman kysymys. Jos et onnistu aika-ajossa, niin koko viikonloppu menee pieleen niin kuin täälläkin nähtiin. Vaikka kisassa vauhtia löytyy, niin ohittaminen on vaikeata. Viikonlopun toisessa startissa pakka vielä tiivistyy eikä kenellekään tule renkaiden kanssa mitään ylilyöntejä, jolloin ohittaminen on vieläkin vaikeampaa kuin ensimmäisessä startissa.

– Meillä on nyt neljä viikkoa aikaa tehdä töitä sen eteen, että saamme aika-ajomme kuntoon. Tässä on kuusi kilpailua kautta jäljellä, ja tavoitteeni on ajaa hyvistä sijoituksista viikonlopun molemmissa lähdöissä. Tärkein juttu loppukautta ajatellen on se, että saamme aika-ajon kulkemaan haluamallamme tavalla, Laaksonen muistuttaa.

Tuloksia; FIA F3, lähtö 2, Hungaroring, Unkari:

1. Marcus Armstrong (NZ) Prema Racing 35:26,061

2. Leonardo Pulcini (ITA) Hitech Grand Prix + 12,670

3. Jake Hughes (GBR) HWA Racelab + 18,984

…18. Simo Laaksonen (FIN) MP Motorsport + 48,276

 

FIA F3 pistetilanne 10/16 osakilpailua:

1. Robert Shwartzman (RUS) 124

2. Jüri Vips (EST) 112

3. Jehan Daruvala (IND) 104

…20. Simo Laaksonen (FIN) 2

Teksti: Marko Mäkinen.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo