Motocross 23.04.2017

Sihvoselle kaksoisvoitto Hollannin EM-osakilpailusta – siirtyi EMX250-luokan pistejohtoon

Miro Sihvonen teki täydellistä työtä kauden toisessa motocrossin EM-osakilpailussa. Kuva: Youthstream

18-vuotias Miro Sihvonen teki suomalaista moottoriurheiluhistoriaa kauden toisessa motocrossin EMX250-luokan EM-osakilpailussa voittamalla molemmat kisaerät. Samalla suomalainen siirtyi luokan kärkeen.

Hollannin Valkenswaardissa ajettiin tänä viikonloppuna motocrossin 250-kuutioisten kauden toinen EM-osakilpailu. Kauden avauksessa Italiassa totaalin kolmanneksi sijoittunut KTM Diga Junior Racing -tiimin Miro Sihvonen avasi Hollannin viikonlopun eilen lauantaina täydellisesti voittamalla ensimmäisen kilpailuerän. Hän jätti taakseen Espanjan Ruben Fernandezin ja Hollannin Nick Kouwenbergin.

Tänään sunnuntaina suomalaisnuorukainen jatkoi huimia otteitaan saavuttamalla toisenkin erävoiton. Toiseksi sijoittui Belgian Jago Geerts ja kolmanneksi Kouwenberg. Näin ollen Sihvonen otti totaalin voiton Hollannin osakilpailusta ja siirtyi samalla EMX250-luokan pistejohtoon. Suomalaisella on nyt hallussaan 90 pistettä, toisena oleva Italian Morgan Lesiardo on kerännyt 70 pistettä ja maanmies Simone Furiotti seitsemän vähemmän.

– Tämä tuntuu tosi hyvältä! Taistelin lauantaiaamulla käden puutumisen kanssa. Kisa meni kuitenkin hyvin, ajoin eka top-kympissä ja pääsin nousemaan sitten kärkeen. Olen tosi onnellinen, Sihvonen hehkutti heti ensimmäisen erävoittonsa jälkeen.

EMX250-luokka on erittäin kovatasoinen. Hollannin osakilpailuun oli ilmoittautunut tasan sata nuorta motocrosskuskia ympäri Euroopan. Toisessa erässä suomalainen joutui puskemaan hieman lauantain erää kovemmin.

– En halua nyt yhtään kuulostaa ylimieliseltä, mutta ihan oikeasti tiesin olevani näin kova tällä radalla. Ja sen myötä olin todella itsevarma tänne tullessani. Koska tiesin tasoni, oli helppo tulla kisoihin, koska olin itsevarma ja rento. Ei mulla kuitenkaan ollut mitään pakkomiellettä sarjajohtajan punakilven saamisesta täältä. Sanoin kyllä, että jos voitto täältä on otettavissa, niin silloin otan sen, Sihvonen kertoi laskeuduttuaan podiumin korkeimmalta korokkeelta sunnuntaina.

Myös Jere Haavisto suoriutui hienosti Hollannin osakilpailun ensimmäisestä erästä, jossa hän ajoi kahdeksanneksi. Toisessa erässä KTM-nuorukainen otti kaatumisen jälkeen eräsijan 28 ja päätyi kokonaistuloksissa sijalle 18. Kim Savaste ja Roni Kytönen karsiutuivat kisaeristä.

EMX250-luokan seuraava osakilpailu ajetaan Sihvosen lempiradalla Latvian Kegumsissa 6.-7 toukokuuta.

Hollannin kilpailuviikonlopun tulokset.

EMX250 kilpailukalenteri 2017

15-16/4 Pietramurata/ITA
22-23/4 Valkenswaard/NED
6-7/5 Kegums/LAT
27-28/5 Ernee/FRA
10-11/6 Orlyonok/RUS
24-25/6 Ottobiano/ITA
1-2/7 Agueda/POR
12-13/8 Frauenfeld/SUI
16-17/9 Villars sous Ecot/FRA

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Sihvonen itseluottamusta uhkuen kauden toiseen EM-osakilpailuun

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross