Motocross 21.04.2017

Sihvonen itseluottamusta uhkuen kauden toiseen EM-osakilpailuun

Miro Sihvonen. Kuva: Nita Korhonen

Motocrossin EM-sarjan EMX250-luokka polkaistiin käyntiin viime viikonloppuna Italiasta suomalaisittain hienosti, kun Miro Sihvonen pääsi tuulettamaan palkintokorokkeelle. Nuorukainen lähteekin nyt viikonloppuna Hollannissa ajettavaan kauden toiseen osakilpailuun itseluottamusta täynnä.

KTM Diga Junior Racing -tiimin Miro Sihvonen aloitti viime viikonloppuna motocrossin EM-kauden upeasti Italian Trentinosta, jossa hän ylsi EMX250-luokan kauden avauserässä neljänneksi ja paransi sijoitustaan toiseen erään tervehtien ruutulippua toisena. Yhteistuloksissa suomalainen sijoittui kolmanneksi ja pääsi nousemaan palkintokorokkeelle.

– Valmistautuminen kauteen on sujunut tosi hyvin ja kauden ekat kisat on menneet juuri niin kuin odotettiinkin, eli tosi hyviä tuloksia tullut, EM-mitaleille tänä vuonna tähtäävä Sihvonen toteaa.

EMX250-luokan avausosakilpailuun osallistui yli 80 kovatasoista nuorta kuljettajaa ympäri Euroopan. Päätyminen palkintokorokkeelle ei ole sattumankauppaa, vaan sen saavuttaminen vaatii erittäin kovaa työtä. Sihvosen valmistautuminen onkin pitänyt sisällään niin henkistä kuin fyysistäkin harjoittelua perinteisten ajotreenien ohella.

– Fyysinen kuntoni on nyt parempi kuin koskaan ennen ja tunnen, että olen myös tosi itseluottavainen.

Miro Sihvonen (oik.) pääsi nousemaan palkintokorokkeelle kauden avauksessa Italiassa. Kuva: FIM Europe

Kaudella 2017 EMX250-luokan sarja pitää sisällään yhteensä yhdeksän osakilpailua. Kausi päättyy 17. syyskuuta Ranskaan. Osa radoista on Sihvoselle täysin uusia.

– Tänä vuonna on aika paljon uusia ratoja verrattuna viime vuoteen, mutta ei se mikään tekosyy saa olla. Puolessa välissä kautta voi olla vähän vaikeita ratoja, mutta niin se on muillakin sama juttu, hymähtää Sihvonen, joka tänä vuonna nähdään myös kahdessa motocrossin SM-osakilpailuissa, Karkkilassa ja Imatralla.

EMX250-luokan seuraava osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Hollannin Valkenswaardissa, jonne on ilmoittautunut tasan sata kuljettajaa. Avausosakilpailun tapaan viivalle asettuvat Sihvosen lisäksi Italiassa kymmenenneksi sijoittunut Jere Haavisto ja avauskilpailussa karsiutuneet Kim Savaste ja Roni Kytönen. Lisäksi Valkenswaardin osakilpailuun on ilmoittautunut Jami Numminen.

Hollannissa ajetaan myös EMX125-kuutioisten avausosakilpailu, jossa Suomen värejä pitävät yllä 91 ajajan joukossa Emil Weckman, Wiljam Malin ja Matias Vesterinen.

La 22.4. (Suomen aikaa)
16.30 EMX125 Race 1 – 25min + 2 kierrosta
18.45 EMX250 Race 1- 25 min + 2 kierrosta

Su 23.4. (Suomen aikaa)
10.45 EMX125 Race 2 – 25min + 2 kierrosta
12.30 EMX250 Race 2 – 25 min + 2 kierrosta

Koko viikonlopun aikataulu.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Sihvonen podiumille Italian EM-avauksessa: ”Tavoitteena tottua tähän”

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross