Rata-ajo 20.07.2019

Siekkisen ja Huhtalan tarinassa pyllypusuja ja podiumpaikkoja

Huhtalan ja Siekkisen kilpakausi on mennyt nappiin paria itsestä riippumatonta kauneusvirhettä lukuun ottamatta. Kuva: Helen Urbanik / www.anum.eu

Juho Siekkinen ja Juha Huhtala ajavat tällä kaudella kimpassa BMW Xtremeä. Sarjajohtajat ovat tyytyväisiä kauteen.

Viime kaudella BMW-sarjaan tuntumaa ottanut Juho Siekkinen laittoi tälle kaudelle hynttyyt yhteen Juha Huhtalan kanssa ja ajaa viime kauden vastustajan kanssa Est 1 Racing Teamissa. Huhtalan oli puolestaan alun perin tarkoitus ajaa tämä kausi yksin, mutta talvella ollut tauko muutti suunnitelmia.

– Talviunilla ollessani ajattelin, että ajan tämän kauden yksin, mutta sitten alkoi Pohjanmaalta kuulua soidinlaulua ja sieltä saapasteli kääntämään rattia itsevarma ja nopea Juho, nauraa Huhtala.

– Juhan kanssa tuetaan toinen toisiamme ja samalla pusketaan toisiamme koko ajan entistä parempiin ajosuorituksiin, Siekkinen kommentoi kaksikon tiimityöskentelyä. Tähän on myös Huhtalan helppo yhtyä.

– Meidän yhteistyö alkoi sujumaan hyvin jo Pärnussa ensimmäisissä treeneissä.

– Vauhti on ollut kauden alusta asti meillä molemmilla tosi hyvää. Tiimin mahtava ammattitaito on ollut erittäin iso tukipilari tänä vuonna, kiittelee Siekkinen talliaan.

Kaksikon kausi ei ole kuitenkaan ollut pelkkää podiumhehkutusta, sillä Huhtala on joutunut keskeyttämään kaksi lähtöä peräänajojen takia.

Ensimmäisessä kilpailussa Riikassa Huhtala ja Siekkinen ajoivat molemmat ykköspallille omissa kilpailulähdöissään, mutta pitkästä kilpailusta tuli keskeytys. Ahvenistolla Siekkinen ajoi ykköseksi ja Huhtala omassa lähdössään kakkoseksi – kolmannessa pitkässä kilpailussa kaksikko jälleen pitelemätön. Pärnussa Siekkinen ajoi ykkösenä maaliin ja Huhtalalle kauden toinen keskeytys kilpatoverin peräänajon vuoksi. Pärnussa 45 minuutin mittaisessa ja kuljettajan vaihdon sisältävässä kilpailussa kaksikko ajoi jälleen voittoon.

– Vaikka johdammekin sarjaa, niin keskeytyskiintiö alkaa olemaan täynnä. Olen kuitenkin luottavainen ja itsevarma loppukauden suhteen, sillä tiimi tekee kovaa työtä auton eteen ja loput onkin sitten enää vain kiinni minusta ja Juhasta, Siekkinen kommentoi virne naamallaan.

– Riikassa kilpailu sujui hyvin yhtä kauneusvirhettä lukuun ottamatta. Ahvenistolle lähdettiin hymyssä suin ja jälleen tulokset puhuivat puolestaan. Pärnussa nähtiin pyllypusu ja romua mutta joskus niin sattuu. Loppukauteen lähdemme entistä vahvempina mestaruushaaveet mielessä, Huhtala päättää ja kääntää katseet kohti seuraavaa osakilpailua.

Huhtala ja Siekkinen -kaksikko nähdään ratin takana kilpailemassa seuraavan kerran Motoparkissa Radalle.com Festivaalilla 25.–28.7.2019 BMW Xtremen osakilpailussa.

Teksti: Nita Ahola

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo