Motocross 26.04.2017

Seuraava motocrossin junioreiden EM-osakilpailu ajetaan Mäntyharjun Ruotimolla

Mäntyharjun Motocrossin EM -osakilpailuluokkiin ilmoittautui yhteensä seitsemisenkymmentä osallistujaa. Kuva: Tarja Lipsanen

Motocrossin EM-sarjan seuraava, kolmas, osakilpailu ajetaan Suomessa, Mäntyharjun Ruotimolla toukokuun 20.-21. päivinä. Kilpailijoita EM-osakilpailun luokkiin EMX65 ja EMX85 ilmoittautui Suomen lisäksi Belgiasta, Hollannista, Tshekeistä, Saksasta, Tanskasta, Norjasta sekä Ruotsista. Ilmoittautuminen MXJ Suomen Cup -osakilpailuun sekä MX125-liigan osakilpailuun on edelleen avoinna.

– Ilmoittautumisia tuli odotusten mukaisesti. Myös kansallisuuksien määrä on hyvällä tasolla, olemme oikein tyytyväisiä. On todella mahtavaa, että saamme olla osallisena näin kansainvälisessä, isossa jutussa EM-osakilpailuna ja MM-kilpailujen karsintakilpailuna, odotamme h-hetkeä hyvin innostunein mielin, toteaa kilpailun sihteeri Hanna Himanen.

– Kevät on edennyt kannaltamme ihan sopivasti, radan valmistelutyöt ovat aikataulussa. Lähtöpuomejakin on passailtu sopimaan myös pienille pyörille entistä paremmin, kertoo Mäntyharjun Moottorikerhon puheenjohtaja Matti Paasonen.

– Suomen Moottoriliiton motocross-lajivalmennus järjestää valmennusleirin täällä meillä niille nuorille ajajille, jotka osallistuvat tulevan kilpailun 65cc/85cc-luokkien EM-karsintaan, joten sutinaa radalla varmasti riittää jo ennen varsinaista kilpailua. Leiri on kaksiosainen, toinen osa järjestetään täällä Mäntyharjun MX-radalla 9.5. ja toinen osa Heinolan MX-radalla 10.5.

Kauden 2017 motocross-junioreiden MM-kilpailut järjestetään Viron Langessa 29.-30.7.2017. Kilpailuluokkina siellä ajetaan MX65, MX85 ja MX125. Suomella on viiden kuljettajan kiintiö kilpailuluokkaa kohti. Karsinnat näihin järjestetään Mäntyharjulla EM-karsintakilpailujen yhteydessä. EM-karsinnan lisäluokkina ajetaan MXJ Suomen Cup ja MX125 motocross-liigan osakilpailu. MX125 motocross-liigan osakilpailu toimii samalla karsintakilpailuna, josta valitaan MM-kuljettajat MX125-luokkaan. EMX65- ja EMX85-luokkien kilpailu toimii kyseisten luokkien osalta karsintakilpailuna, joista valitaan MM-kuljettajat MX65- ja MX85-luokkiin.

Kilpailutulosten perusteella valitaan kolme parasta suoraan MM-kilpailuun ja kaksi muuta lajivalmentajien sekä lajiryhmän päätöksellä.

Teksti: Minna Hänninen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross