Rata-ajo 17.12.2019

Seppäsestä epävirallisten pisteiden nojalla Kaakkois-Aasian mestari

Elias Seppänen oli kauden vahvin. Kuva: Meritus gp.

Kaakkois-Aasian Formula 4 -kauden viimeinen kisaviikonloppu ajettiin Malesiassa, Sepang circuitilla. Sarjan hallitseva Rookie-mestari Elias Seppänen lähti viikonloppuun kokonaispisteiden johtoasemasta tiukasti kiinni pitäen ja otti epävirallisesti tittelin.

Kauden mittaisen työn tulos oli tavoitteena palkita viikonlopun päätteeksi, eikä Seppäsellä, 16, ollut ajatustakaan nöyrtyä kilpakumppaniensa edessä.

– Mestaruus on se, jota lähdemme tavoittelemaan, kertoi tammelalainen Seppänen päättäväisesti ennen kisaviikonloppua.

Vapaissa harjoituksissa eivät muut pysyneet suomalaisen vauhdissa. Seppänen dominoi perjantaina niin vapaita harjoituksia kuin myös aika-ajoja ollen vapaiden harjoitusten nopein sekä paaluttaen nopeimmat ajat molemmissa aika-ajoissa. Seppänen lähti kisaan paalulta, ja vahva suoritus radalla palkittiin kisan voitolla. Kyseessä oli viikonlopun ensimmäinen voitto.

Sunnuntain ensimmäiseen kisaan Seppäsen autoon laitettiin alle sadekelin renkaat ja hän kärsi teknisistä ongelmista. Siitä huolimatta Seppänen venytti itsensä kolmanneksi.

Kokonaisuudessan viikonloppu oli haasteellinen niin sään kuin kaluston kasassa pitämisenkin kannalta, sillä valitettavasti Seppänen ei välttynyt osumilta. Viikonlopun kolmas lähdöistä päättyi kolarin seurauksena Seppäsen osalta keskeytykseen, mikä oli hänelle koko kauden ensimmäinen.

Viimeiseen kisaan Seppänen lähti jälleen paalulta kiitos vahvan aika-ajosuorituksen ja voitti sen jättäen taakseen sarjan kovimmat haastajansa.

Seppänen on nyt vielä epävirallisten pisteiden laskujen jälkeen voittamassa Kaakkois-Aasian F4-mestaruuden, mutta virallista tulosta saadaan odottaa vielä tovi.

Kausi 2019 Kaakkois-Aasian F4-sarjassa on ollut Seppäsen kohdalla ennen kaikkea unohtumaton ja opettavainen.

– Tavoitteena kaudelle oli kerryttää kokemusta mahdollisimman paljon ja saada alle mahdollisimman paljon kisalähtöjä. Tavoitteet ylittyivät positiivisesti, sillä kauden puolessa välissä kehitys ajamisessani oli selkeästi näkyvissä.

Seppänen odottaa tulevan vuoden 2020 kisakalenterin julkistamista ja siirtymistä Euroopan sarjoihin.

– Nyt on hankittu kokemusta ja kilometrejä alle. Tulemme haastamaan muut vahvat kuljettajat, pohtii Seppänen, ja vinkkaa tulevaisuuden tuomista mielenkiintoisista muutoksista.

Sepangissa ajettiin myös vesikelissä. Kuva: Meritus gp.

Teksti: Elias Seppäsen tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo