Karting 13.08.2016

Seppänen varmasti kolmannella sijallaan Raket-luokan Suomen mestaruuden

Raket-luokan palkintojenjaosta: Vasemmalla Matias Salonen, isointa pyttyä pitää finaalin voittaja Joona Koistinen ja hänen vieressään kolmanneksi ajanut ja mestaruuden varmistanut Elias Seppänen.

Karting SM-sarja jatkui tänään Kimi Circuit-radalla Lappeenrannassa kauden kolmannella osakilpailulla. Viikonloppu SJM-sarjan päätöskilpailu. Koko päivän ajan oli sateen uhka ja pieniä kuuroja tulikin pitkin päivää.

Raket-luokan finaali päästiin ajamaan kuivakelin renkailla ja kärkitaistelu käytiin Joona Koistisen ja Matias Salosen välillä. Seuraaviin kuljettajiin olikin sitten pitkä kaula. Täydet SM-pisteet 25 kierroksen finaalista nappasi Koistinen. Salonen ajoi finaalin toiseksi ja samalla myös lähdön nopeimman ajan. Kolmanneksi ajoi Elias Seppänen, joka kuitenkin kolmannella sijallaan varmisti itselleen Raket-luokan mestaruuden.

Sarjan mä taisin jo voittaakin. Pisteet voi riittää vaikka huomenna tulisi mustalippu, totesi Suomen mestari Seppänen.

OKJ-luokka odottaa finaalin alkua.

OKJ-luokka odottaa finaalin alkua.

OKJ -luokan finaalin starttihetkellä alkoi satamaan vettä ja tällä kertaa sade ei loppunutkaan hetken kuluttua, finaaliin oli kuitenkin startattu kuivankelin renkailla. Kilpailu keskeytettiin punaisella lipulla kolmannen kierroksen jälkeen, ja kuskit siirtyivät ratavarikolle saderenkaiden vaihtoon. Kilpailua jatkettiin uusintastartilla William Alatalon johdolla, ja sade jatkui koko finaalin ajan. Uusinta startista oli pudonnut kuusi kuljettajaa, joiden matka oli keskeytynyt ensimmäisten kierrosten aikana. Ruutulipun näki ensimmäisenä Alatalo, toiseksi ajoi Niko Kalliokoski ja kolmas oli Ville Uitto.

OK-luokan kuusi ensimmäistä sijaa ajettiin Kosmicilla.

OK-luokan kuusi ensimmäistä sijaa ajettiin Kosmicilla.

OK -luokassa finaaliin lähdössä masterin paikan napanneen Paavo Tonterin autossa oli käynnistymisongelmia. Autoa koitettiin työntää käyntiin ja tulppaakin vaihdettiin, mutta kun kartti lopulta saatiin käyntiin, startti oli jo tapahtunut ja Tonteri jäi viimeiseksi, yli puoli kierrosta toisten perässä. Moottorissa tuntui olevan myös käyntiongelmia, joten lopulta Tonterin kisa päättyi keskeytykseen ratavarikolle. Näin ollen kärki muuttui heti kisan alkumetreillä ja voittoon ajoi lopulta viidennestä ruudusta startannut Thomas Lindfors. Upean nousun teki kahdeksannesta ruudusta startannut Rasmus Tuominen, joka ajoi toiseksi. Kolmanneksi OK-luokassa ajoi Robin Sario.

Kilpailun palkintojenjako suoritettiin lopulta ohjaajakokoustilassa huonon sään vuoksi. Kisat jatkuvat huomenna ja silloin ajetaan myös KZ2-luokan kisa.

Kaikki tulokset tästä.

Kartingsm.fi


Teksti: Kirsi Suominen / Moottoriurheilu.tv
Kuvat: Kirsi Suominen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting