Ralli 17.07.2017

Selivaaralla onnistunut testi Autoglym Rallissa

Antti Selivaara juhli luokkavoittoa Autoglym Rallin maalissa. Kuva: Jarno Saari

Subaru-kuljettaja Antti Selivaara saavutti viime kesän tapaan luokkavoiton Autoglym Rallista, joka ajettiin viikonloppuna Sastamalan Ellivuoren ympäristön vaativilla sorateillä.

Kilpailun maalissa saatiin todistaa erikoista tilannetta, kun neljä kärkisijaa matkasi ulkomaille. Vastaavaa ei ole tapahtunut kansallisissa ralleissa miesmuistiin. Suomen MM-rallissa vastaava koettiin vuonna 2003.

Rallin voittoon ajoi Hyundai-tallin belgialaiskuski Thierry Neuville ennen norjalaista Ole Veibyä ja kahta japanilaista Hiroki Araita ja Takamoto Katsutaa.

Antti Selivaara ja kartanlukija Jani Salo olivat lopulta parhaat meikäläiset yleiskilpailun viidennellä sijallaan, joka tulos toi samalla myös oman luokan voiton.

– Hieno kilpailu ja oikein upeat tiet. Nuotillisesti kokeiltiin vähän uusia juttuja ja tien käyttöä vähän paremmaksi. Toimi ainakin omasta mielestä ihan hyvin, Selivaara sanaili.

– Kunnon vertailupohjaa omassa luokassa ei ollut, kun SM-sarjan kova nimet eivät olleet mukana tässä testirallissa.

– Ajaminen muuttui nyt jouhevammaksi ja sujuvammaksi, ja onhan sitä mukavampi ajaa kun oivaltaa uusia asioita. Näitä asioita tulemme nyt loppukesän ja alkusyksyn aikana harjoittelemaan lisää, ja sitten näemme todellisen vaikutuksen, kun saamme tutut kaverit samalle viivalle.

– Tästä hyvillä mielin kohti syksyä ja SM-sarjan Uudenkaupungin ja Tampereen osakilpailuja, Selivaara summasi.

Teksti: Jarno Saari

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli