Formula1-veneet 29.02.2016

Seliön MM-avaus ajetaan luksusjahtien puristuksessa

Kuvassa vasemmalta Filip Roms, Ferdinand Zandberger, Michael Jenkins (tiimipäällikkö) ja Sami Seliö.

F1-veneiden MM-sarja käynnistyy perjantaina Arabiemiraattien Dubaista. Sarjan suomalaistähti ja lajin kaksinkertainen maailmanmestari Sami Seliö on jälleen yksi alkavan kauden mestarisuosikeista.

Viime kaudella F1-veneiden MM-sarjassa seitsemänneksi sijoittunut Mad-Croc Baba Racing Teamin ykköspilotti on jo MM-sarjan toiseksi kokenein kuljettaja, jonka edessä siintää järjestyksessään 19. MM-kausi. Lajin kaksinkertainen maailmanmestari on yltänyt MM-sarjassa mitaleille kaikkiaan viidesti.

– On parempi kun en ajattele kuinka monta vuotta tätä on jo tehty. Aika kuluu todella nopeasti, mutta tuntemukseni eivät ole vuosiluvun kanssa samalla viivalla, Seliö hymyilee.

– Positiivista tässä on se, että sarjassa ajaa vielä yksi kokeneempikin kuljettaja (Francisco Catantando) ja se että lajin hallitseva maailmanmestari Ranskan Philippe Chiappe on minua 12 vuotta vanhempi. Joten iästä mestaruuden ajaminen ei ainakaan jää kiinni, Seliö perustelee.

F1-veneet esiintyvät Dubaissa ensimmäistä kertaa. Seliö sanoo, että kauden avauksen tuleva GP-rata on rakennettu mielenkiintoiseen ”monacolaiseen” ympäristöön.

– Rata on rakennettu Dubain luksussatamaan merelle rakennettujen palmusaarten välittömään läheisyyteen. Hulppeat ovat näkymät: lähes satametriset isot jahdit toisella puolella ja pilvenpiirtäjät toisella. Hieno paikka. Täällä luksusjahtien puristuksessa kelin ei pitäisi näytellä suurta roolia, Seliö ennakoi.

Seliö kertoo, että suomalaistiimillä on tulevaan kauteen kaikki valmista.

– Saimme neljä uutta kilpamoottoria Kanadasta ja veneeseeni on talven aikana toteutettu pieniä muutoksia, kuten säädetty koneen korkeutta viime kauden viimeisten kisojen kokemusten perusteella. Uskon että saamme potkurit toimimaan veneessäni yhä paremmin. Mestaruudesta totta kai täysillä ajetaan, Seliö lupaa.

Seliön tallikaverina Mad-Croc Baba Racing Teamissä jatkaa 22-vuotias Filip Roms, jolle alkava kausi on F1-uran viides. Roms saavutti viime vuonna välitavoitteensa kun hän sijoittui MM-loppupisteissä kymmenen parhaan joukkoon.

– Tästä eteenpäin paikka kympin joukossa pitää vakiinnuttaa ja tähdätä korkeammalle viiden nopeimman joukkoon. Jos sinne tänä vuonna päästään niin se olisi jo kova saavutus. Tässä sarjassa kaikki ajavat todella kovaa, joten ei kärkiviisikkoon ketään ilmaiseksi päästetä, Roms toteaa.

Espoolaiskuljettaja ehti ajaa uudella veneellään viime kauden kaksi viimeistä MM-osakilpailua. Alkuvaikeuksien jälkeen nuori suomalaiskuljettaja esitti hyvää vauhtia etenkin kauden viimeisessä MM-osakilpailussa Sharjahissa.

– Uusi vene on huomattavasti herkempi ajaa ja tottuminen siihen otti oman aikansa. Viimeisen GP:n loppuvaiheessa pääsin enemmän jyvälle veneen ajo-ominaisuuksista ja pystyin ajamaan jo tosissani kilpaa. Dubaissa tarkoitus on jatkaa siitä mihin kauden viimeisessä kisassa jäin, Roms toteaa.

MM-sarjan yhteydessä ajettavassa F-4S-luokassa Seliö Junior Teamin kalustolla tällä kaudella kilpailee 20-vuotias hollantilaiskuljettaja Ferdinand Zandberger. Seliö sanoo, että nuorella hollantilaiskuljettajalla on kaikki eväät voittaa luokan osakilpailuja tänä vuonna. Viime vuonna Zandberger sijoittui F-4S-luokan pisteissä viidenneksi.

– Viime kaudella me emme löytäneet ja loppukaudella enää ehtineet teettää hänen ajotyyliinsä sopivia potkureita, koska ne olivat aina joko liian isoja tai pieniä. Nyt tätä ongelmaa ei enää ole. Ferdinand kehittyi kuljettajana paljon viime vuonna. Uskon, että hänellä on kaikki mahdollisuudet kilpailla tällä kaudella voitoista, Seliö toteaa.

F1-veneiden kauden ensimmäisen MM-osakilpailun aika-ajot ajetaan Dubaissa torstaina klo 13.30 Suomen aikaa. Dubain GP käynnistyy perjantaina klo 13.30 Suomen aikaa. Kilpailu on nähtävissä suorana lähetyksenä ja suomeksi selostettuna Nelonen Pro -kanavalta.

Teksti ja kuva: Sami Seliön tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta