Formula1-veneet 15.12.2016

Seliö MM-finaaliin viidennestä ruudusta

F1-veneiden maailmanmestari Sami Seliö on ennen kauden finaalilähtöä MM-pisteissä sijalla viisi. Kuva: Marko Mäkinen

Mad-Croc Baba Racing Teamin Sami Seliö starttaa F1-veneiden Sharjahin GP-osakilpailuun viidennestä ruudusta. Kauden viimeisen MM-osakilpailun paalulle ajoi Ruotsin Jonas Andersson. Valmistajien mestaruustaistelussa mukana olevan suomalaisitalialaistiimin Filip Roms oli aika-ajon yhdeksäs.

F1-veneiden kauden viimeisen MM-osakilpailun Sharjahin GP:n aika-ajossa viidenneksi sijoittunut Mad-Croc Baba Racingin Sami Seliö oli pettynyt suoritukseensa.

– Aika-ajon toisessa osiossa vene tuli aallolta rajusti vedenpintaan ja siinä rysähdyksessä näyttö ohjaamosta pimeni. En tiennyt esimerkiksi moottorin korkeutta, ja en uskaltanut ottaa sellaista riskiä, joka olisi voinut päätyä ympäriajoon.

– Myös oma ajoni ei ollut tänään kummoista ja valitsin liian pienen potkurin. Peiliin saa katsoa. Tein muutaman ajovirheen, jotka maksoivat aikaa. Pääasian on että vene on ehjänä. Huomenna taistellaan loppuun asti mitaleista ja joukkuemestaruudesta, Seliö lupaa.

MM-pisteissä viidentenä olevalla Seliöllä on mahdollisuus ajaa huomenna MM-hopea ja –pronssimitaleista. Myös joukkuemestaruuteen suomalaisitalialaistiimillä on hyvät mahdollisuudet, sillä Mac-Croc Baba Racing on valmistajien MM-pistetaulukossa toisena.

Filip Romsilla oli ongelmia tänään aika-ajoissa. Kuva: Marko Mäkinen

Filip Romsilla oli ongelmia tänään aika-ajoissa. Kuva: Marko Mäkinen

Tiimin toinen kuljettaja Filip Roms oli aika-ajon yhdeksäs. Nurmijärveläiskuljettaja joutui kuitenkin keskeyttämään aika-ajon toisen osion teknisen vian vuoksi.

– Radan ainoalta oikealle kääntyvästä mutkasta vene nousi aika korkealle ilmaan ja kun se tuli perä edellä alas, veto hävisi. Todennäköisesti vaihdelaatikon pystyakseli meni poikki.

– Ennen keskeytystä kaikki oli jo pelissä ja vähän enemmänkin, joten teknisen vian takia en menettänyt sijoja, Roms totesi.

Sharjahin GP starttaa liikkeelle huomenna perjantaina klo 14.00 Suomen aikaa. F1-veneiden kauden MM-finaali televisioidaan suorana lähetyksenä ja suomeksi selostettuna Nelonen Pro –kanavalla.

Tuloksia F1-veneet; Sharjahin GP:n, aika-ajot, Arabiemiraatit:

1. Jonas Andersson (SWE) Team Sweden 44,33
2. Philippe Chiappe (FRA) CTIC F1 Shenzen China Team 44,92
3. Shaun Torrente (USA) Victory Team 45,01
4. Erik Stark (SWE) Emirates Racing Team 45,11
5. Sami Seliö (FIN) Mad-Croc Baba Racing 45,60
….
9. Filip Roms (FIN) Mad-Croc Baba Racing 46,55
Teksti: Marko Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta