Formula1-veneet 04.03.2016

Seliö keskeytti lähtölaituriin, Roms MM-pisteille Dubaissa

Mad-Croc Baba Racing Teamin toisen suomalaiskuljettajan Filip Romsin kisa sujui nousujohteisesti aina kierrokselle 40. Kuva Vittorio Ubertone/Idea Marketing.

Suomen Sami Seliön kilpailu F1-veneiden MM-avauksessa Dubaissa päättyi kilpailun lähtölaiturille sähkövikaan. Dubain GP:n voittoon ajoi kilpailuun paalupaikalta startannut lajin hallitseva maailmanmestari Ranskan Philippe Chiappe. Sarjan toinen suomalaiskuljettaja Filip Roms sijoittui MM-avauksessa yhdeksänneksi.

Mad-Croc Baba Racing Teamin Sami Seliön F1-veneiden avausosakilpailu päättyi samanaikaisesti kun lähtövalot Dubaissa sammuivat. Kun kaikki muut ampaisivat startista radalle, Seliö kohtalona oli jäädä teknisen vian takia lähtölaituriin.

Seliön tiimi oli vaihtanut suomalaiskuljettajan Baba-veneeseen uuden moottorin, jonka suorituskyky jäi lopulta näkemättä.

– Veneessä on mystinen sähkövika tai moottorin ohjainyksikkö on rikki. Uudessa moottorissa oli voimaa ja varikolta lähtölaituriin ajettaessa fiilis oli todella hieno. Kun starttasin ennen kisaa niin sanotulle paraatikierrokselle niin uusi moottori kävi vain kolmella sylinterillä.

– Ennen starttia otimme moottorin ohjausyksikön uudelleen irti, nollasimme asetukset, jonka jälkeen moottori käynnistyi ilman potkuria suhteellisen hyvin ja sen käynti oli ok. Kun asensimme potkurin paikoilleen ja käynnistin moottorin uudelleen niin huomasin heti että se ei käy kunnolla. Startissa käynnistin moottorin, mutta kun tunsin että se ei käy kuin kolmella niin keskeytin ja ajoin veneeni takaisin varikolle, Seliö kertoi.

Kauden MM-avauksesta muodostui suomalaiskuljettajalle suuri pettymys.

  Kuva Arek Rejs/Idea Marketing.


Kuva Arek Rejs/Idea Marketing.

– Ihan käsittämätön lopetus tällä viikolle. Vastaavaa ei ole aikaisemmin tapahtunut. Jo tiimin puolesta olisin toivonut toisenlaista päätöstä, sillä he paiskivat kisan eteen niin paljon hommia. Mutta tämä on moottoriurheilua, ei tässä muutakaan voi kun laittaa kamat kasaan, nostaa pää pystyy ja huolehtia siitä, että kauden seuraavassa osakilpailussa homma toimii, Seliö muistutti.

Roms törmäsi poijuun

Mad-Croc Baba Racing Teamin toisen suomalaiskuljettajan Filip Romsin kisa sujui nousujohteisesti aina kierrokselle 40. Ruotsalaiskuljettaja Jesper Forssin ympäriajon takia kilpailijat ajoivat muutaman kierroksen keltaisten lippujen alaisuudessa ja kun uusintalähtö tapahtui, kilpailussa kahdeksantena ajanut Roms törmäsi poijuun ja hänelle määrättiin varikon läpiajorangaistus.

– Radan keltaiselle poijulle tuli uusintalähdössä ruuhkaa ja ahdasta, ajoin sisälinjaa ja osuin poijuun, josta määrättiin varikon läpiajorangaistus. Tavoite oli uusintalähdön jälkeen nousta pari sijaa, mutta putosinkin sijan alaspäin.

– Harmittaa, sillä tämä oli jo kolmas kisa perättäin, jossa osuin kääntöpoijuun. Tämäkin pitää näköjään kantapään kautta opetella. Potkurini oli kisaan hieman liian iso: nostoa oli hyvin, mutta kisassa oli todella hankalaa päästä poijuilta ripeästi eteenpäin. Kun sain sentään pari MM-pistettä mukaan niin en voi sanoa että olisin tyytyväinen, mutta hyvillä mielin tästä voidaan kautta jatkaa, Roms totesi kisan jälkeen.

Zandbergen kolmas – johtaa sarjaa

MM-sarjan yhteydessä ajettavassa F-4S-luokassa Seliö Junior Teamin kalustolla kilpaileva 20-vuotias hollantilaiskuljettaja Ferdinand Zandbergen sijoittui kauden toisessa osakilpailussa kolmanneksi, jonka ansiosta hollantilaiskuljettaja johtaa sarjaa tasapistein Rashed Al Qamzin kanssa.

F1-veneiden MM-sarja siirtyy kevään aikana Lähi-idästä Eurooppaan ja sarjan seuraava MM-osakilpailu ajetaan 15.-17. heinäkuuta Ranskan Evianissa. Kauden ohjelmassa on kaikkiaan yhdeksän MM-osakilpailua. Sarja päättyy joulukuun puolivälissä Arabiemiraattien Sharjahiin.

F1-veneet, Dubain GP, Arabiemiraatit:

  1. Philippe Chiappe (FRA) CTIC F1 China Team 48 kierrosta
  2. Alex Carella (ITA) Team Abu Dhabi + 1,75
  3. Shaun Torrente (USA) Victory Team + 8,69

…..

  1. Filip Roms (FIN) Baba Racing + 2 kierrosta
  2. Sami Seliö (FIN) Baba Racing – ei startannut

 

MM-pistetilanne 1/9 osakilpailua:

  1. Philippe Chiappe (FRA) 20
  2. Alex Carella (ITA) 15
  3. Shaun Torrente (USA) 12

  1. Filip Roms (FIN) 2

Sami Selio (FIN) 0

Teksti Sami Seliö Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta