Formula1-veneet 02.10.2016

Seliö jäi F1-venehistorian tiukimmassa aika-ajossa neljänneksi

Sami Seliö tavoittelee "unelmastarttia" neljännestä ruudusta.

Taistelu F1-veneiden kauden viidennen MM-osakilpailun paalupaikasta Kiinan Liuzhoussa oli kamppailua sekuntien sadasosista. Ensimmäistä kertaa koskaan aika-ajon kolme nopeinta ajoivat kahden sekunnin sadasosan sisälle toisistaan. Aika-ajossa neljänneksi ajaneen Sami Seliön ero kärkeen oli ainoastaan 0,13 sekuntia.

Kiinan Liuzhoussa nähtiin F1-venehistorian tasaisin aika-ajo, jossa aika-ajon kolmen nopeimman kuljettajan Arabiemiraattien Ahmed Al Hamelin, Ranskan Philippe Chiappen ja Italian Alex Carellan erotti toisistaan ainoastaan yksi sekunnin sadasosa. Mad-Croc Baba Racingin Sami Seliö oli neljäs vain 0,13 sekuntia Al Hamelista.

– Ei vain rokannut tänään niin kuin ajattelin. Ajoin viimeisessä osiossa hyvän kierroksen, mutta se ei tällä kertaa riittänyt. Minulla oli jo harjoituksissa vaikea löytää oikeankokoinen potkuri. Kahden ensimmäisen osion jälkeen en sitten enää uskaltanut ottaa riskiä ja vaihtaa potkuria pienempää. Riski olisi pitänyt ottaa, mutta neljäskin lähtöpaikka on ihan ok, Seliö muistutti.

F1-veneiden kauden viides GP-osakilpailu ajetaan Kiinan kansallispäivän takia poikkeuksellisesti huomenna maanantaina. Seliö lähtee luottavaisena kisaan.

– Toivotaan, että saisin samanlaisen unelmastartin kuin edellisessä kisassa niin neljännestäkin ruudusta on mahdollisuudet ajaa aina voittoon asti. Lähdön jälkeiset kaksi ensimmäistä käännöstä ratkaisevat paljon. Rinnallani on (Alex) Carella ja (Erik) Stark, jotka luovat varmasti painetta.

– Uuden veneemme yksi vahvuus on hyvä lähtökiihtyvyys. Otetaan huomenna unelmastartti ja taistellaan voitosta, Seliö suunnitteli.

Tekniset murheet saivat myös Filip Romsin naaman vakavaksi.

Tekniset murheet saivat Filip Romsin naaman vakavaksi.

Filip Romsilla teknisiä murheita

Mad-Croc Baba Racingin Filip Roms kärsi aika-ajossa teknisistä ongelmista. Roms pääsi ajamaan vain kuusi kierrosta, joista nopeimman aika riitti ruutuun 16.

– Veneeni valmistui vasta aika-ajoon, jossa kärsin sähköongelmista. Ensimmäiseksi katosi sähköllä toimiva ohjaustehostin, ja kun se saatiin kuntoon niin sen jälkeen moottori rupesi piiputtamaan.

– Nämä ovat ison kolarin jälkeen tyypillisiä vikoja, ei voi mitään. Illan aikana veneeni huoltotyöt jatkuvat. Toivotaan, että huomenna aamun vapaissa harjoituksissa kaikki toimii ja pääsisin testaamaan venettäni kunnolla kisaa varten, Roms toivoi.

F1-veneiden MM-sarjan kauden viides GP-osakilpailu käynnistyy huomenna maanantaina klo 10.00 Suomen aikaa. Kilpailu on nähtävissä suorana lähetyksenä ja suomeksi selostettuna Nelonen Pro -kanavalta. Kilpailukoosteet pääset katsomaan ilmaiseksi osoitteesta: www.moottoriurheilu.tv/tv

Tulokset – F1-veneet, aika-ajot, Liuzhou, Kiina

1. Ahmed Al Hameli (UEA) Emirates Racing Team 46,04
2. Philippe Chiappe (FRA) CTIC F1 Shenzen China Team 46,05
3. Alex Carella (UEA) Team Abu Dhabi 46,06
4. Sami Seliö (FIN) Mad-Croc Baba Racing 46,17
5. Erik Stark (SWE) Emirates Racing Team 46,34
6. Shaun Torrente (UAE) Victory Team 46,81
….
16. Filip Roms (FIN) Mad-Croc Baba Racing 51,36
Teksti: Sami Seliön Tiedotus

 

Seliö F1-veneiden kuumimpana kuljettajana Kiinaan

 

Uusimmat

Lisää aiheesta