Enduro 30.08.2017

Seistola kovassa iskussa – “Me ajetaan ihan varmasti MM-mitalista”

Matti Seistola tykitti keskiviikkona Ranskan jo vähän viileämmässä kelissä hyvän tuloksen. Kuva: Henri Saari

Matti Seistola päätti enduron ammattilaisuransa vuoden 2015 MM-pronssiin. Nyt mies teki kuitenkin paluun MM-areenoilla, kun hän on mukana Suomen joukkueessa taistelemassa MM-mitalista parhaillaan Ranskassa käynnissä olevassa enduron joukkue-maailmanmestaruuskilpailussa.

International Six Days Enduro -maailmanmestaruuskilpailusta on nyt takana kolmas ajopäivä ja Suomi on edelleen vahvasti kiinni MM-mitalissa, kun Trophy-joukkue kisaa sijalla kolme Ranskan ja Australian perässä.

Hyvin sujunut keskiviikko toi hymyn huulille myös miehelle, jonka ei enää pitänyt kisata MM-tasolla. Vuonna 2015 kansainväliset ajohanskat naulaan lyönyt Matti Seistola on osoittanut Ranskan kovassa kuumuudessa käynnissä olevassa koitoksessa, että vauhti on kaikkea muuta kuin eläkeläisen hissuttelua.

– Nyt rupesi kulkemaan, nelinkertainen MM-mitalisti ilakoi.

Seistola piti tänään Suomen Trophy-joukkuueen kuskeista toiseksi nopeinta vauhtia hallitsevan E1-luokan maailmanmestari Eero Remeksen jälkeen.

– Tiesinkin, että keskiviikko, torstai ja perjantai on mulle paljon parempia päiviä. Nämä pätkät näytti jo kävellessä niin hyvältä, että tuntui ihan kuin ne olisi mulle nakutettuja. Jos jossain osaa ajaa, niin just tuollaisessa pellossa. Tosi hyvä fiilis on nyt. Ollaan pyörää säädetty ihan pikkusen ja nyt se alkaa olla tosi hyvällä mallilla, Seistola jatkoi hykerrellen.

Eero Remes piti keskiviikkona tuttuun tapaan Suomen Trophy-joukkueen kovinta vauhtia. Kuva: FIM

Suomi on tällä hetkellä noin kahden minuutin päässä hopeassa kiinni olevasta Australiasta ja vajaa 7,5 minuuttia Australiasta jääneenä. Mitalisija on kuitenkin varsin turvallinen, sillä neljännellä sijalla ajava Portugalin joukkue on jäänyt Suomesta lähes 10 minuuttia.

– Totta kai me kiritään ja otetaan Aussit kiinni ja painostetaan Ranskaa. Vähän kun ruosteet lähtee pinnasta ja ajo alkaa kulkea, niin tässä on tosi hyvä meininki. Samalla sykkeellä ja iskulla loppuviikkoon, niin me ajetaan ihan varmasti mitalista vielä lauantaina.

Seistola kuitenkin muistuttaa, että vielä on edessä kolme kovaa kisapäivää haastavissa olosuhteissa.

– Täytyy muistaa, että joka jätkän joka tulos lasketaan. Pitää pitää maltti päässä ja vähän vielä kytätä. Isketään koko ajan, mutta ei yhtään aleta leijua ja luulla, että tämä on meidän kisa. Koko ajan painetaan pää märkänä hommia, niin sitten se tulos tulee sieltä ihan varmasti, uskoo mies, joka oli voittamassa Suomen edellistä joukkue-maailmanmestaruutta vuonna 2011.

Suomen juniorijoukkue, jossa ajavat Antti Hänninen, Lari Jukola ja Eemil Pohjola, on tällä hetkellä sijalla 11.

International Six Days Enduro -kilpailu saadaan päätökseen lauantaina.

Livetulospalvelu

World Trophy

1. Ranska 7:20:27.82
2. Australia +5:19.07
3. Suomi +7:26.92
4. Portugali +16:50.07
5. Iso-Britannia +21:57.22

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Suomi kolmantena joukkue-MM:n toisen ajopäivän jälkeen

Suomi toisena enduron joukkue-MM-kisan ensimmäisen päivän jälkeen

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro