Ralli 16.09.2016

Seinäjoki Ralli kurvaillaan lauantaina ja sunnuntaina

Rallin SM-sarjan SM2 -luokan viime kauden hopeamitalisti Joni Nikko ajaa kauden ensimmäisen rallinsa viikonloppuna Seinäjoella. Kuva JiiVee Korpela

Historic Rally Trophy -sarja tekee miehekkään vierailun tulevana viikonloppuna (17.-18.9.) Seinäjoen ympäristön sorateille. Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoiden isännöimässä rallissa päästellään kahden päivän aikana yhdeksän erikoiskoetta. Nuottisarjan osalta Seinäjoki Ralli on kauden viimeinen osakilpailu.

Järjestyksessään kuudes Seinäjoki Ralli käynnistyy tulevana lauantaina viidellä erikoiskokeella. Rallin ratkaisuihin käydään käsiksi sunnuntaina neljän erikoiskokeen mittaisella lenkillä.

Seinäjoki Ralli on Historic-rallisarjan lisäksi myös Xtreme Rally -sarjan osakilpailu ja AL Tasanopeussarjan kilpailu. Rallissa on lisäluokkia myös rallin SM-sarjasta tutuille neli- ja kaksivetoisille kisapirsseille, sekä muille luokille. Rallin ilmoittautui yhteensä 124 autokuntaa.

Kun kaksipäiväisissä SM-ralleissa on totuttu ajamaan kilpaa perjantaina ja lauantaina, niin Seinäjoki Rallissa mennään eri rytmillä. Erikoiskokeet kurvaillaan lauantaina ja sunnuntaina. Rallin kokonaispituus on 350 kilometriä. Pikataivalta tuohon määrään sisältyy 96 kilometriä. Seinäjoki Rallin keskuspaikkana toimii viime talven Pohjanmaa Rallin tapaan Hotelli Sorsanpesä Seinäjoen Törnävällä.

Arto Uusi-Ranta pöllytti menestyksellä lunta talviralleissa. Seinäjoki Rallissa lentää sora ja männynkävyt kun ilmajokelainen taistelee Historic-autojen nuottisarjan mestaruudesta.  Kuva JiiVee Korpela

Arto Uusi-Ranta pöllytti menestyksellä lunta talviralleissa. Seinäjoki Rallissa lentää sora ja männynkävyt kun ilmajokelainen taistelee Historic-autojen nuottisarjan mestaruudesta. Kuva JiiVee Korpela

Nuottisarjan finaali

Historic Rally Trophy -sarjassa on kauden kolmessa aiemmassa osakilpailussa ollut mukana nuottisarja. Seinäjoki Rallissa ratkaistaan nuottisarjan osalta kauden mitalistit. Muut luokat ajavat myöhemmin syksyllä vielä yhden osakilpailun.

Nuottisarjassa Laihian Urheiluautoilijoiden Arto Uusi-Rannalla on tilaisuus juhlistaa 30 vuotta sitten alkanutta ralliuraansa voittamalla nuottisarjan mestaruuden. Uusi-Ranta on viimeiseen osakilpailuun lähdettäessä sarjan kakkospaikalla ja oman luokkansa kärjessä.

Escort BDA:ta käskevä ilmajokelainen sikafarmari voitti talvella myös Seinäjoelta startanneen Historic-sarjan osakilpailun nuottiluokan. Lahden EM-arvoisessa Historic-rallissa elokuulla luokkansa toiseksi ajanut Uusi-Ranta on pidettävä voittajavedon ykkösvarmana.

Seinäjoki Rallin kovinta vauhtia tullaan pitämään kansallisen kilpailun nelivetoisten luokassa. Osallistujalista on kuin SM-rallista. Mukana ovat Parkanon / Seinäjoen Kristian Kiviniemi, Ylistaron Jukka Ketomäki, Laihian Joni Nikko ja Ylistaron Timo Kuivinen muutama SM-mitalisti esille poimittuna. Myös F-ryhmän kisassa on mukana iso joukko ryhmäpelien vetomiehiä.

Nuottiluokissa kilpailijat tutustuvat reittiin lauantaina päivällä. Ensimmäinen kilpailija starttaa erikoiskokeille lauantaina klo 17:01 Hotelli Sorsanpesän tontilta. Rallin toinen osuus käynnistyy sunnuntaina aamupäivällä ”Pesältä” klo 10:01. Kärjen osalta ralli tulee päätökseen sunnuntaina klo 13:30 aikaan.

Teksti: Jiivee Korpela

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli