Speedway 03.10.2016

Seinäjoen Moottorikerhon juhlakisassa tunteikkaita esiintymisiä

Juhlakisan voitti järjestävää kerhoa edustava Jooa Partanen. Kuva: Timo Palmi

Seinäjoen Moottorikerhon 90 vuotisjuhlat saatiin toisella yrittämällä vietyä läpi hienossa syyssäässä Routakallion speedway-radalla. Yleisölle tarjottiin laaja kirjo toimintaa ovaalilla ja tapahtumassa saatettiin lopettamispäätöksensä tehneitä kuljettajia eläkkeelle samalla, kun toivotettiin comebackin tekeviä takaisin radoille.

Päivän kilpailutoiminnan starttasivat kerhon toiminnan ytimestä nuoret kuljettajat. Micro-speedwayssa Pete Antila korjasi voiton uusintaerässä ennen veljeään Jimiä. Kolmonen tässä pienimmässä luokassa oli Dani Laukkanen ja neljäs Miro Autio. Mini-speedwayssa voiton korjasi tällä kertaa Timi Salonen ennen Roni Niemelää. Kolmanneksi sijoittui Miko Antila ennen Arttu Pentinmäkeä ja Pessi Sillanpäätä.

Speedwayn 500cc-luokassa nähtiin mielenkiintoisia hetkiä, kun viimeistä kilpailuaan ajavat Kake Nieminen ja Juha Hautamäki kohtasivat radoille paluun tehneen ja niin ikään ammattilaisena ajaneen Seinäjoen Moottorikerhon Kaj Laukkasen. Kilpailussa kohtasivat rautainen kokemus sekä nuoruuden into. Juhlakilpailussa voiton vei järjestävää kerhoa edustava Jooa Partanen. Juha Hautamäki sijoittui toiseksi ja kolmas oli Mika Loppi, Kake Niemisen kohtalona oli kaatuminen.

Flat trackin finaali starttaa auringonlaskuun. Kuva: Heini Antila

Flat trackin finaali starttaa auringonlaskuun. Kuva: Heini Antila

Flat Track -luokassa päästiin lähtöjä järjestelemään lajin hengen mukaisesti kahteen riviin ja kuusikierroksiset erät ja kymmenen kierroksen finaali tarjosivat speedway-radalla mukavasti tilanteita yleisön seurattavaksi. Kansainvälistä menestystä hankkineet kuljettajat pitivät pintansa ja palkintorahat kuittasivat Mikko Koskinen, Janne Rantala sekä Kaj Laukkanen.

Juhlayleisön viihtyvyyteen oli panostettu ravintolapalveluin sekä lämminhenkisellä oheisohjelmalla. Seinäjoen Moottorikerhoa maailmankartalle ajaneet Pekka Hautamäki, Jorma Fräntilä, Aarre Soivuori sekä Vesa Ylinen nähtiin yhdessä pyörien päällä ritsalla, mutta tällä kertaa ei tosimielellä. Niin ikään erityiseen kuumaan erään saivat Kake Nieminen, Juha Hautamäki ja Kaj Laukkanen valita yhden kisakumppanin ja valinta osui Pekka Hautamäkeen. Yleisön riemuksi nämä speedway-ammattilaiset saivat ratkoa tällä kertaa paremmuudet polkupyörillä, täydessä ajovarustuksessa. Voiton tässä kuumassa erässä korjasi Juha Hautamäki. Miloff-tanssiopiston grid girl -ryhmä huolehti ansiokkaasti kilpailun ajan kuljettajien suuntautumisesta oikeille lähtöpaikoille.

Vireä 90-vuotias Seinäjoen Moottorikerho hengähtää juhliensa jälkeen, mutta vain hetken. Routakallion kisaviikonlopun jälkeen olivat lätäköt jäässä ja ajatukset suuntautuvat näin jo kohti Kyrkösjärven jäärataa.

Teksti: Martti Mäki-Jouppila

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway