Motocross 23.05.2019

Sebfmx FEST heinäkuussa Särkisalossa

Kuva: Sebfmx FEST 2019

26 vuotias Sebastian Westberg on Suomen ainoa freestyle motocrossin ammattilainen, joka kiertää kansainvälisesti tapahtumia. Hänen omasta freestyle motocross -tapahtumasta Sebfmx FEST:stä on tullut jo kesän toistuva hitti.

Sebfmx FEST järjestetään lauantaina 13. heinäkuuta jo kolmatta kertaa, ja paikkana on Sebastianin oma freestyle motocross -areena Särkisalossa, joka muutetaan päivän ajaksi ns. festarialueeksi. Tapahtuma on suunnattu kaikille, eli vauvasta vaariin. Tila ja henkilökunta on kuitenkin rajallinen Särkisalon väkiluvun tuplautuessa päiväksi, joten tapahtuman pääidea on tarjota maailmantason freestyle motocrossia isolla radalla, mutta kuitenkin hallittavan kokoiselle yleisömäärälle. Paikanpäältä ei siis enää lippuja saa, vaan ne on hankittava ennakkoon.

Tapahtumaan myydään joka vuosi vain ennakkolippuja ja ne ovat edellisinä vuosina loppuneet jo hyvissä ajoin! Nyt on myyty jo noin puolet lipuista ja ne ovat menneet ihan ympäri Suomea, mutta uskon siihen syynä olevan keväällä avattu www.sebfmx.com verkkokauppa, jossa lippujen lisäksi voi ostaa valittuja Sebfmx -fanituotteita. Ns. livemyyntipaikkoja on vain Särkisalon ravintola Nixorissa, jossa myös vietetään tapahtuman viralliset jatkot.

– Idea Sebfmx FEST:stä lähti jo kauan sitten, mutta nyt monta vuotta itse tapahtumia kiertäneenä olen yrittänyt löytää ne yleisöä, kuskeja ja itseäni mielyttävät asiat, ja tietysti karsia ennakkoon pois mahdollisimman monta hutia. Niistä Sebfmx FEST on sitten koottu, ja vaikka yleisömäärää ei kolmantenakaan vuotena haluta kasvattaa, on minulla tarkoitus aina tarjota niin kävijöille kuin kuskeille uutta. Yhteistyökumppanit saavat somen takia laajaa maailmanlaajuista ja paikallista näkyvyyttä.

– Rakensin tälle vuodelle monta uutta ramppia ja jopa yhden uuden alastulon. Uusi alastulo mahdollistaa ns. tuplalinjan, eli ensimmäisestä hypystä laskeuduttua pääsee heti jatkamaan toiseen 21m loikkaan. Kävin testaamassa hypyn ja voin kertoa, että se on niin kuskin kuin ihan ”melkein alla” olevan yleisönkin mielestä siisti uutus FEST:lle! Päivän aikana kisataan mm. Best Whip ja Best Run -kilpailut freestylessä. Väliajan ohjelmaksi tulee flyboardia keskellä metsää, miniMX arvonta ja tapahtuman äänessä on Suomen kovin juontaja Alex Way. Pyrin irtautumaan perus moottoritapahtumasta, missä tuopit kolisee ja huudetaan. Tänne kaikki ovat tervetulleita kun vain lipun kerkiävät hankkimaan. Tapahtuma on täysin alkoholiton ja koko perheen vauhdikas päivä, missä ääntä saa pitää, mutta alkoholia pääsee nauttimaan vasta erillisenä järjestettävillä jatkoilla.

– Tapahtumassa suomalaiset kuskit pääsevät tapaamaan ja ajamaan muiden maiden huippukuskien kanssa. Sebfmx FEST:n instagram- ja facebook-sivuilla julkaistaan kuskeja koko ajan ja sieltä voi käydä katsomassa, mutta näillä näkymin ainakin Suomesta, Ruotsista, Espanjasta ja Venäjältä on tulossa kuskeja. Tämä on sellainen freestyle-scenen kokoontumisajo, jossa kaikki pääsevät pitämään hauskaa ja näyttämään mitä kesän aikana on opittu.

– Ilman tapahtuman yhteistyökumppaneita ja omien sponsoreiden tukea ei tälläinenkään ”pikku” -iso tapahtuma olisi mahdollinen, eli nyt toivotaan vain hyvää keliä ja mukavaa tapahtumaa.

Viime vuoden tapahtumakooste löytyy tästä!

Teksti: Sebfmx

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross