Motocross 20.12.2016

Sebastian Westberg otti haltuun vaativan freestyle-tempun – Katso video!

Sebastian Westberg matkusti Espanjaan ottaakseen haltuunsa uuden tempun.

Freestyle-motorcrossari, X-Fightersistakin tuttu huimapää Sebastian Westberg on nyt ensimmäisenä pohjoismaalaisena saanut haltuunsa vaativan Eggroll-tempun.

Sebastian Westberg teki tänä vuonna historiaa pääsemällä ensimmäisenä suomalaisena osallistumaan supersuosittuun Red Bull X-Fighters -kilpailuun. Nyt mies on laajentamassa temppulistaansa, sillä hallussa on tuore Eggroll-niminen hyppy, joka tehdään Quarter Pipe -rampissa.

– Suomenkielellä siis transfer takaperin voltti, eli kieritään takaperinvoltti sivulle neljä astetta taaksepäin heittävästä rampista, Westberg selventää.

Tempun uutuutta kuvaa se, että edes monet taitavimmatkaan freestyleammattilaiset eivät ole ottaneet sitä vielä listoilleen.

– Kukaan muu Pohjoismaissa ei ole vielä tehnyt sitä ja Night of the Jumpissa ja X-Fighterseissäkin se on tosi tuore temppu vielä! Westberg taustoittaa.

Uunituoreen tempun harjoittelua varten Westberg matkusti Etelä-Eurooppaan, mutta edes Espanjassa keliolosuhteet eivät olleet suosiolliset.

– Temppu veti aika koville, kun otin 13 päivän treenireissun Espanjaan ja viiden päivän ajon jälkeen lupasi kahdeksan päivää sadetta. Siellä treenaaminen muuttuu mahdottomaksi, kun on niin saviperänen maa. Pitihän se ehtiä tehdä ja onneksi yritin. Seuraavana aamuna ennen sateita ehdin vetää vielä muutaman lisää, joten jäi semmoinen fiilis, että se on nyt mun temppulistalla!

Sebastian Westberg teki tänä vuonna historiaa olemalla ensimmäinen suomalainen, joka on päässyt kisaamaan X-Fightersiin. Kuva Predrag Vuckovic/Red Bull Content Pool

Kun kyseessä on freestyle-temput, joissa ei aina ole taattua, että laskeutuminen maahan tulee suunnitellusti, on uusien temppujen harjoittelussa huomioitava turvallisuusasiat huolellisesti.

-Uusia temppuja olen päässyt treenaamaan Espanjassa niin sanottuihin foampitteihin eli vaahtomuovialtaisiin ja kun temppu menee sinne tyylipuhtaasti, vedän sen yleensä epäröimättä koville. Tässä oli kuitenkin kyseessä ekaa kertaa quarterpipeen ajo sen jälkeen, kun mursin nilkkani samaisessa rampista, niin siinä oli enemmän kyse motivaatio-boostista ja uusi temppu tuli sitten kaupanpäällisiksi, Westberg naurahtaa.

Vaahtomuoviallas on hyvä paikka treenata uutta, mutta kuitenkin melko vaarallinen, mikäli kuljettaja sattuu lentämään kyydistä ja laskeutuu pyörän päälle tai pyörä tulee perässä hänen päälleen.

-Vaahtomuoviallas syttyy myös helposti palamaan pakoputken lämmöstä, joten pyörä on aina saatava nopeasti ylös altaasta. Uusia temppuja tulee kuitenkin treenattua koko ajan, mutta tärkein mun mielestä on, että temppu on käyty päässä läpi ennen hyppyä ja sitä ei “yritetä” vaan tehdään. Muuten yleensä sattuu!

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Sebastian Westbergin blogi: “En vaan voinut luovuttaa, vaikka sattui!”

Sebastian Westberg iski nimensä historiankirjoihin

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross