Motocross 15.04.2017

Savaste palaa sairasvuoteelta EM-areenoille

Kim Savaste kisaa tällä kaudella Bud Racing Kawasakin väreissä EMX250-luokassa. Kuva: Nita Korhonen

Vuoden 2014 motocrossin 85-kuutioisten maailmanmestari Kim Savaste tekee paluun tänä viikonloppuna kilpa-areenoille viime vuonna sattuneen pahan loukkaantumisen jälkeen.

Viime syyskuussa Suomen kovimpiin motocrosslupauksiin kuuluva Kim Savaste koki tähänastisen uransa pahimman takapakin. Nuorukainen kaatui Italiassa motocrossin joukkue-MM-kilpailussa ja loukkasi pahasti selkänsä. Savaste lennätettiin Suomeen leikattavaksi. Lääkärit arvioivat, että hänen uransa joutuu jäähylle ainakin vuodeksi.

Vuoden 2014 junioriluokan maailmanmestari ei kuitenkaan ollut tyytyväinen lääkäreiden tuomioon.

– Kävin toisella lääkärillä, joka sanoi, että kuusi kuukautta riittää ja sitten voi lähteä ajamaan. Nyt selkä on jo muuten kunnossa, mutta tietenkin väsyy helpommin ja on treenien jälkeen vähän kipeänä, mutta ei mitään pahempaa, 17-vuotias Savaste toteaa Italian Pietramuratan varikolla, jossa hän tänä iltana tekee paluun kilpa-areenoille.

Edessä on nyt kauden ensimmäinen tosikoitos, kun motocrossin EM-sarjan EMX250-luokan avausosakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna samassa maassa, jossa ura joutui katkolle.

– Kyllä mulla on tavoitteena ajaa ihan kärjessä, haluan päästä eteenpäin, ettei jää aina samalle levelille. Tavoitteena oli alun perin voittaa tämä kausi ennen sitä loukkaantumista, mutta nyt se tietenkin vaikeutui, kun oli niin vähän ajoa. Vaikea sanoa, mutta mahdollisimman hyvin haluan ajaa ja jos nyt alkukaudesta pääsen kympin sakkiin, niin olen ihan tyytyväinen siihen.

EMX250-kauden avausosakilpailuun osallistuvat Savasteen lisäksi Suomesta Miro Sihvonen, Jere Haavisto ja Roni Kytönen.

Vaikka toipuminen on sujunut odotettua paremmin, Kim Savaste lähtee kauteen 2017 realistisin tavoittein. Kuva: Nita Korhonen

EMX250-luokan aikataulu (Suomen aikaa)
La klo 18.55 Race 1 – 25min + 2 kierrosta
Su klo 12.30 Race 2 – 25min + 2 kierrosta

Livetulospalvelu.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Italiassa lauantaina loukkaantunut Kim Savaste on leikattu Helsingissä

Savaste ja Manninen Suomen mestareiksi SM-motocrossissa

 

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross