Enduro 27.02.2017

Sanna Kärkkäisen enduron SM-kauden avaus sujui positiivisissa merkeissä

Sanna Kärkkäinen sijoittui enduron SM-avauksessa B1-luokan kahdeksanneksi. Kuva: Sanna Kärkkäisen tiedotus

Enduron SM-kausi käynnistyi sunnuntaina 26.2. Riihimäen maastoissa, jossa Sanna Kärkkäinen osallistui B1-luokkaan ainoana naiskuljettajana miesten joukossa.

Kun kilpailureitin pohja oli jäässä ja viikolla olleet lumisateet peittivät hieman maastoa, oli aamun ensimmäinen kierros kaikille hankala. Reitti kuitenkin parani päivän mittaan ja muuttui selkeämmäksi.

Kärkkäinen lähti kilpailuun ilman suurempia ennakko-odotuksia ja tarkoitus olikin “kartoittaa” vauhtia miehiin verrattuna. Ensimmäisellä testillä naisen ajaminen oli vielä kankeaa, mutta jo toisella pätkällä ajamiseen löytyi rentouttakin.

– Aamulla jännitin jotenkin todella paljon kilpailua. Ensimmäiselle pätkälle lähtiessä olin rauhallinen, mutta jotenkin ajamisesta ei meinannut tulla yhtään mitään. Vaikeaa se oli kyllä ollut muillekin! Toisella pätkällä ajaminen alkoi jo tuntumaankin ajamiselta ja siitä eteenpäin rytmi ajamiseen alkoi löytyä. Pätkät olivat ensimmäisellä kierroksella todella liukkaita, mutta kun reitti hieman puhdistui niin ajaminenkin helpottui, Kärkkäinen toteaa.

Lopputuloksissa Kärkkäinen oli B1-luokassa kahdeksas ja koko B-luokassa puolessa välissä 25:s.

– Harjoitusten ja kisaa edeltävien fiilisten perusteella ei ihan tällaistakaan tulosta osattu odottaa. Paljon on vielä tehtävää ja jo pienillä parannuksilla on sijoituksia mahdollisuus parantaa. Uskallusta täytyisi saada lisää, jolloin vauhtikin kasvaisi. Sunnuntain kilpailu oli kuitenkin selkeä positiivinen pilkahdus siitä, että talviajamisen kanssa ollaan menossa parempaan suuntaan.

SM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna lauantaina 4.3. Jämsässä. Kärkkäinen nähdään mukana jälleen B1-luokassa.

Kilpailun tulokset

Teksti: Sanna Kärkkäisen Tiedotus

Sanna Kärkkäinen odottavaisin mielin kohti entistäkin parempaa ja vahvempaa kautta 2017

 

Uusimmat

Lisää aiheesta