Cross Country 29.07.2019

Sanna Kärkkäinen voittoon Kauhajoella

Sanna Kärkkäinen otti jälleen voiton. Kuva: Marko Vihriä.

Kauhajoella ajettiin lauantaina Cross Countryn Suomen Cupin toinen osakilpailu. Kilpailu ajettiin hyvin vaihtelevalla reitillä, joka sisälsi muun muassa asvalttia, speedway-rataa, crossirataa, enduropolkua ja laskettelurinnettä.

Naisten, nuorten, V60- ja Classic-luokkien startti oli klo 9, jolloin lämpötila oli jo kohonnut kiitettävän korkealle. Reitti oli todella kuiva ja järjestäjä yritti kastella lähdön jälkeen olleita hiekkapätkiä pahimman pölyn taltuttamiseksi.

Sanna Kärkkäinen sai hyvän startin ja pääsi heti kärkeen ajamaan omaa tahtiaan. Pöly ei haitannut häntä kuin kierroksella ohitettavien kohdalla. Tunnin ajoajan aikana Kärkkäinen oli ainoa kuski, joka kerkesi kiertämään reitin kuuteen kertaan. Kuudennelle kierrokselle hän kerkesi lähteä vain muutamaa sekuntia ennen ajoajan täyttymistä. Kärkkäinen sijoittui siis kilpailun ensimmäiseksi.

– Oli kiva kisa ja pidin reitin monipuolisuudesta! Kuumuus ei itseäni haitannut missään vaiheessa. Toisella kierroksella käteni meinasivat puutua, mutta ne onneksi aukesivat nopeasti. Sain ensimmäisellä kierroksella tehtyä eroa perässäni ajaviin, joten pystyin kontrolloimaan tilannetta koko ajan.

Toiseksi kilpailussa ajoi Hanna Mertsalmi ja kolmanneksi Marita Nyqvist. Järjestys on sama myös sarjataulukossa, jota Kärkkäinen johtaa täysin pistein kahden osakilpailun jälkeen. Cross Countryn Suomen Cupia on jäljellä vielä yksi osakilpailu, joka ajetaan Säkylässä 19. lokakuuta.

Kauhajoen osakilpailun starttiviivalle suunnattiin ensimmäisen osakilpailun tulosjärjestyksessä Sanna Kärkkäinen, Hanna Mertsalmi ja Marita Nyqvist, mikä oli myös maaliintulojärjestys lauantaina. Kuva: Marko Vihriä.

Teksti: Sanna Kärkkäisen tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Cross Country