Enduro 14.09.2018

Sanna Kärkkäinen voi tuoda Euroopan mestaruuden Suomeen jo huomenna

Sanna Kärkkäinen. Kuva: HSPhotoGraphing / Heikki Sarkala

Enduron Euroopan mestaruudet ratkaistaan tänä viikonloppuna Puolan Kielcessä. Suomalaiskuljettajat ovat tuomassa kotiin tuliaisiksi useampia mitaleja. Naisten luokkaa koko kauden dominoinut Sanna Kärkkäinen on vahvasti kiinni Euroopan mestaruudessa, sillä hän on kuronut etumatkansa jo 29 pisteeseen.

– Tällä hetkellä johdan sarjaa ja tarkoitus olisi täältä mestaruus varmistaa. Kaikki jos menee hyvin, niin se olisi huomenna jo mahdollista. Siihen pyritään. Sunnuntaina on sitten vielä loppucrossi, Kärkkäinen kertoo Puolan varikolta.

Enduron MM-finaali ajetaan kolmipäiväisenä tästä päivästä alkaen. Kärkkäinen lähtee viimeiseen rutistukeen hieman jännittyneenä, mutta hyvillä mielin.

– Yöllä sateli tosi paljon vettä. Nukuin muutenkin vähän huonosti, hieman vissiin jännittää, mutta ihan virkeä olo on nyt ja kaikki on hyvin. Vesisadekin teki varmasti ihan hyvää reitille, nainen kertoo juuri ennen avauspäivän starttia.

Myös muista luokista on mahdollista saada Suomeen EM-mitaleita tai jopa mestaruus. Roni Kytönen on junioreiden U21-luokan toisena vain viiden pisteen päässä johtoasemasta. Veteraaniluokassa Mika Paavola on niinikään toisena, 26 pistettä kärjestä. Janne Mukkala on kahdeksan pisteen päässä Paavolasta ja neljäntenä Juha Puotsaari, kolme pistettä Mukkalasta.

Puolassa ajetaan myös joukkuemestaruuskilpailu, johon Suomi osallistuu kolmella joukkueella.

EM-pistetilanne

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro