Enduro 16.02.2016

Sanna Kärkkäinen mursi jalkansa Mäntsälän SM-avauksessa

Sanna Kärkkäinen ehtii todennäköisesti toipua ajoissa Enduron MM-avaukseen. Kuva: Ville Lehtonen

Enduron SM-sarja alkoi lauantaina Mäntsälässä, jossa mukana oli Suomen kärkikuskit. KTM Motorsportin kuljettaja Sanna Kärkkäinen starttasi myös mukaan kilpailuun B1-luokassa. Kilpailun ensimmäinen pätkä tuli hieman tökkien, mutta toisella pätkällä ajo rupesi jo olemaan rennompaa ja Sanna saikin pari kuljettajaa kiinni.

Kolmannelle pätkälle Kärkkäinen lähti samanlaisella sykkeellä kuin edellisellekin. Pätkän puolenvälin tienoilla Kärkkäistä kohtasi epäonni, kun hänen jalkansa jäi jalkatapin ja kiven väliin, sillä seurauksella, että seuraavasta huollosta kilpailun jatkaminen ei onnistunut.

– Harmittaa, ja paljon. Ajo rupesi tuntumaan hyvälle ja vielä olisi ollut vara puristaa vauhdista melko paljon. Kolmannen pätkän alku tuli ihan hyvin, mutta loppupätkä menikin vain selvitessä maaliin. Huoltoporukka hätääntyi, kun kasvoni olivat aivan veressä, mutta aiemmin risu antoi osuman nenälle, joka vuoti melko reilusti.

Kärkkäinen kuljetettiin ambulanssilla Peijaksen sairaalaan, jossa todettiin, ettei murtumia ollut. Samantien Kärkkäinen sai varattua ajan Omasairaalaan, jossa jalasta otettiin laajempi röntgenkuvaus, joista löytyi murtuma kantaluusta. Jalka kipsattiin ja seuraavat neljä viikkoa kuluu keppien kanssa, kun jalalle ei saa varata ollenkaan painoa.

– Loukkaantuminen ei vaaranna päätavoitettani eli MM-sarjan ajamista, sillä ensimmäinen MM-kilpailu ajetaan 10.-12.6. Heinolassa. Nyt vain paljon hieman erilaista treeniä kuin normaalisti ja pyörän päälle palaan kovempana kuin aiemmin!

Teksti: Sanna Kärkkäisen tiedotus

Katso Video Mäntsälän kilpailun tunnelmista.

Uusimmat