Ralli 30.01.2017

Sanna-Kaisa Tiilikka voittoon Naisten Cupin avausosakilpailussa Hankasalmella

Sanna-Kaisa Tiilikka vei nimiinsä Naisten Cupin avausosakilpailun. Kuva: Tiilikka Rally Team

Sanna-Kaisa Tiilikka ajoi vakuuttavasti lauantaina järjestetyssä rallin Naisten Cupin avausosakilpailussa Hankasalmella. Hän teki pohjat jokaiselle ajetulle erikoiskokeelle, siitä huolimatta, että valmistautuminen kilpailuun ei mennyt aivan putkeen.

– Viikkoa aikaisemmin vetoakseli hajosi treeneissä, jotka jäivät lopulta alle yhden kilometrin mittaisiksi. Onneksi käytiin autoa testaamassa, sillä kisassa sillä ei olisi pitkälle päästy! Auto saatiin viikolla kuntoon ja pienet testit lisävaloilla ehdittiin käydä ajamassa ja tsekata, että kaikki on kunnossa, Tiilikka huokaa.

Nainen ei ollut tyytyväinen omaan ajoon kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella eikä pienimmillä teillä, mutta isolla tiellä meno maistui. Kokonaisuudessaan kisasta jäi seinäjokelaiskuljettajalle hyvä fiilis ja ajamisesta sai nauttia. Tavoitteena Tiilikalla on kiertää koko sarja, mutta luokka saattaa vaihtua myös junioreiden puolelle.

Kuva: Tiilikka Rally Team

Toiseksi sijoittuneella Mia Lainpellolla oli kisataukoa alla kolme ja puoli vuotta. Kyytiin istui nyt myös uusi kartanlukija. Tavoitteena olikin ajaa ehjä kisa maaliin ja saada kilometrejä alle.

– Kaksi ensimmäistä pätkää meni hyvin, mutta kolmannella alkoi jostain syystä auto leijailemaan ja useammassa mutkassa oltiin leveässä liipissä. Viimeinen ek meni ihan ok ja päästiin taas ajon makuun, joten kaikkineen hyvä ja tyytyväinen mieli jäi kisasta, Lainpelto kertaa kisan tapahtumia.

Hän suunnittelee ajavansa sarjassa myös kesäkilpailut ja joitakin lähiseudun rallisprinttejä, seuraava kalenterimerkintä löytyy helmikuun 11. päivältä, jolloin on luvassa LMM Rallisprint Ruuhimäen hyppyreillä.

Teksti: Noora Saarinen

Kuvat: Tiilikka Rally Team 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli