Ralli 14.06.2017

Samuli Vuorisalolle keskeytys Kouvolan SM-rallissa

Samuli Vuorisalo. Kuva: Janne Pieviläinen

Rallin SM-sarjan toinen kesäkisa kurvailtiin menneenä lauantaina Kouvolassa. Kovin odotuksin SM3-luokkaan startannut Samuli Vuorisalo joutui tällä kertaa pettymään kartanlukijansa Eetu-Pekka Hellstenin kanssa, kun kisa päättyi kuudennen erikoiskokeen jälkeen keskeytykseen luokan jaetulta toiselta sijalta.

Kesäkauden avauskisan SM3-luokassa Riihimäellä voittanut Samuli Vuorisalo lähti toistamaan samaa temppua Kouvolassa ajetussa SM-rallissa. Kisa alkoikin ihan kelvollisesti ja pienistä virheistä huolimatta Vuorisalo oli koko ajan mukana luokan kärkitaistossa. Tauon jälkeiselle lenkille Vuorisalo haki iskun paikkaa, mutta tällä kertaa hyökkäys jäi yritykseksi, kun kivi oli Fordia vahvempi.

– Hyvin alkanut kisa päättyi kuudennen erikoiskokeen jälkeen, kun osuimme noin kolme kilometriä ennen maalia urassa olleeseen kiveen. Paikka oli pienen nypyn jälkeen oikealle kääntyvä mutka ja siinä kohtaa, kun havahduin näkemään kiven oli jo myöhäistä lähteä tekemään väistöliikettä. Hetki ajettiin tyhjällä pyörällä ja sitten, kun aloimme vaihtamaan pyörää huomasimme auton ottaneen muutenkin kipeää, joten kisan jatkaminen ei olisi ollut enää järkevää, Vuorisalo kertaa tapahtumarikasta kisaansa.

– Totta kai harmitti, että jäi leikki kesken, kun ennen keskeytystä kisa oli vielä täysin auki. Muutenkin päivän suorittaminen oli ihan hyvää. Muutamia vähän isompia virheitä mahtui matkaan ja kolmosella ajettiin yksi shikaani pitkäksi, kun oli niin liukasta sateen jäljiltä, vaikka mielestäni ihan tarpeeksi aikaisin paikkaan jarrutin. Mutta tämä on sitä legendaarista motorsporttia ja näitä sattuu aina välillä. Ei muuta kuin jatketaan kovaa työntekoa ja mennään eteenpäin.

SM-sarjassa on nyt edessä reilun mittainen tauko ennen kuin seuraavan kerran taistellaan taas pisteistä Uudessakaupungissa. Ennen sitä Vuorisalo aikoo käyttää kisatauon hyvin hyödykseen ja hyökätä lähes kotikisassaan Ukissa sitten uudella innolla.

– Koitetaan käyttää tauko järkevästi hyödyksi. Treenataan ajoa mahdollisuuksien mukaan ja hiotaan samalla muita oleellisia asioita kuntoon, että ollaan sitten Ukissa taas hyvässä vauhdissa ja valmiita taistelemaan huippusijoituksista, Vuorisalo toteaa lopuksi.

Teksti: Samuli Vuorisalo tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli