Ralli 16.02.2020

Samuli Nevä ajoi toiseksi Kangasniemellä huiman kirin päätteeksi – “Muutettiin taktiikkaa ja se kannatti”

Samuli Nevä voitto ykkösluokan kauden avauksessa. Kuva: Toni Ollikainen

F-rallisarjan kauden avauskilpailu lauantaina Kangasniemellä toi paimiolaiselle Samuli Nevälle, kartturinaan Juha Kivimäki, ykkösluokan kärkipisteet ja yleiskilpailun toisen sijan. Haastavissa olosuhteissa ajettu ralli tarjosi draamaa aina loppumetreille saakka.

Monen vuoden tauon jälkeen koko F-rallisarjan ajavan Nevän valmistautuminen kauden avaukseen sujui lounaisen Suomen kehnon talven takia huonosti ja alla oli vain yksi testipäivä ennen varsinaista kisaa. Kaiken lisäksi kilpailua edeltävänä päivänä Nevälle iskenyt kuumetauti meinasi vesittää kilpailun tyystin.

– Oli kyllä aika heikko happi vielä kisapäivän aamuna. Onneksi huoltoporukat kävivät apteekista ostamassa parhaat mahdolliset rohdot ja saatiin ukkoa vähän vetreämmäksi ennen kisan alkua, Nevä selvitti.

Kilpailun ensimmäiset kolme erikoiskoetta sujuivat Nevältä varovaisesti uuteen, leveämpään renkaaseen totutellessa. Erikoiskoesijoitukset ennen kisan puolivälin huoltoa olivat 4, 6,5 ja kokonaiskilpailun 5.

– Ei oikein meinanneet lähteä sujumaan nämä päivän kolme ensimmäistä. Kakkosella jäätiin vielä ihan paikalleen lähdössä ja siinäkin tuhriutui arvokkaita sekunteja. Ajat eivät olleet sellaisia, joiden toivoisin niiden olevan ja keli toi oman mausteensa tähän, kun oli todella liukasta.

Huoltotauon jälkeen uudella taktiikalla liikkelle lähtenyt Nevä ajoi erikoiskokeille 4 ja 5 kokonaiskilpailun toiseksi nopeimmat ajat ja nousi tuloslistalle Joonas Lindroosin ja Marko Haapsaaren jälkeen kolmanneksi.

– Muutettiin taktiikkaa ja se kannatti. Päivän ensimmäisillä olin ehkä vähän turhan varovainen ja päätettiinkin ajaa seuraavat aggressiivisempaan tyyliin ja se tuotti tulosta. Luotto uuteen Michelinin leveämpään renkaaseen parani huomattavasti kisan edetessä. Keli oli äärimmäisen haastava ja kyllä siinä olivat virheetkin herkällä.

Viimeisellä erikoiskokeella illan pimeys ja sankka lumisade tuottivat hankaluuksia eikä lisävalojen kanssa pystynyt ajamaan. Nevä ajoikin erikoiskokeen maltillisesti virheitä vältellen ja tuloksena oli luokan viidenneksi nopein noteeraus. Kilpailun toisena ajanut Haapsaari joutui kuitenkin keskeyttämään ja se nosti Toyota Corolla GT:tä käskyttävän parivaljakon kokonaiskilpailun kakkospaikalle kilpailua dominoineen Lindroosin jälkeen.

– Viimeisellä erikoiskokeella ei kyllä nähnyt yhtään mitään eteensä. Se oli todellinen taistelu maaliinpääsystä. Onneksi pysyttiin tiellä ja saatiin loistava tulos kauden avauksesta. Se lämmittää mieltä.

F-rallisarjan seuraava osakilpailu on luvassa lauantaina 29.2. Jämsässä, jossa ajetaan muun muassa. Suomen MM-rallistakin tutuilla erikoiskokeilla.

Tulokset

Samuli Nevä Facebook

Teksti: Patrick Rupponen / Samuli Nevän tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli