Formula1-veneet 31.07.2016

Sami Seliö paalupaikalta toiseksi Portugalissa 

Sami Seliö sijoittui toiseksi Portugalin MM-osakilpailussa. Kuva: Simon Palfrader

Mad-Croc Baba Racingin Sami Seliö ajoi F1-veneiden Portugalin GP:ssa toiseksi. Kilpailun voittoon ylsi lajin hallitseva maailmanmestari Ranskan Philippe Chiappe. Filip Roms sijoittui sijalle 13.

Sunnuntaiaamun aika-ajossa Seliö ajoi uransa 24. paalupaikan ja reilua kolmea tuntia myöhemmin lajin kaksinkertainen maailmanmestari avasi tämän kauden MM-pistetilinsä sijoittumalla Portugalin GP:ssa toiseksi.

Seliö sai paalupaikalta huonon lähdön ja putosi kolmanneksi. Kilpailun puolivälissä suomalaiskuljettaja ohitti MM-sarjan johdossa ajavan Alex Carellan ja nousi toiseksi.

Kisan johdossa ajaneelle Ranskan Philippe Chiappelle Seliö ei tällä kertaa voinut mitään. Kaksikko ajoi ruutulipulle reilun kuuden sekunnin päässä toisistaan.

– Toinen sija maistuu kaikkien murheiden jälkeen todella hyvältä. Myös paalulle ajaminen osoitti, että kun laitteet pelittävät niin vauhtini on edelleen tallella. Ihmiset jo epäilivät, että ”onko Seliön vauhti lopullisesti kadonnut”, mutta tänään täällä osoitin, että vauhtini on edelleen tallella ja motivaationi voittaa on yhä kova, Seliö muistutti kilpailun jälkeen.

Ykkösruudusta startannut suomalaiskuljettaja myönsi, että onnistuneellakin lähdöllä voittoon asti tänään ei olisi ollut asiaa.

– Veneeni ei lähtenyt lähtölaiturista mihinkään. Keli oli koko kisan ajan kova ja takanani ajanut Shaun Torrente painoi koko ajan päälle niin ei siinä jäänyt varaa huokaista kertaakaan. Tallilta hyvä tulos ja kun veneemme pysyivät myös ehjinä niin lähdemme sarjan seuraavaan MM-osakilpailuun Kiinaan tyytyväisinä ja luottavaisina.

Mad-Croc Baba Racingin Filip Roms ei Portugalissa onnistunut. Edellisessä MM-osakilpailussa Ranskassa toiseksi ajanut suomalaiskuljettaja jäi aika-ajossa sijalle 16, josta Roms nousi kisassa kaksi sijaa sijalle 13.

– Jotain häikkää meillä oli tekniikassa jo aika-ajossa ja sama ongelma jatkui kisassa. Poijulta lähdettäessä tuntui kun moottorista olisi ollut yksi sylinteri pois pelistä. Puolessa välissä suoraa kone toimi moitteettomasti, mutta taas poijulta lähdettäessä tehot olivat kateissa. Vaikeata oli koko päivän, MM-pisteissä viidentenä jatkava Roms summasi.

Mad-Croc Baba Racingin junioritiimin hollantilaiskuljettaja Ferdinand Zandbergen jatkoi F1-venesarjan oheisluokassa F4-S:ssa hyviä otteitaan. Zandbergen on sijoittunut kauden jokaisessa kuudessa osakilpailussa kolmen nopeimman joukkoon. Portugalissa Zandbergen nousi palkintopallille kahdesti sijoilla kaksi ja kolme. Sarjan yhteispisteissä Zandbergen ajaa kolmantena kahdeksan pistettä sarjaa johtavasta Arabiemiraattien Rashed Al Qamzista.

F1-veneiden MM-sarja jatkuu viiden viikon kuluttua 3.-4. syyskuuta Harbinissa Kiinassa.

Tuloksia; F1-veneet Portugalin GP, Portimao:

1. Philippe Chiappe (FRA) CTIC F1 China Team 48 kierrosta

2. Sami Seliö (FIN) Baba Racing + 6,80

3. Shaun Torrente (UEA) Victory Team + 8,90

4. Jonas Andersson (SWE) Team Sweden + 12,37

5. Alex Carella (UEA) Team Abu Dhabi + 45,22

….

13. Filip Roms (FIN) Baba Racing + 2 kierrosta

MM-pistetilanne 3/8 osakilpailua:

1. Alex Carella (UEA) 42

2. Philippe Chiappe (FRA) 40

3. Shaun Torrente (UEA) 36

4. Jonas Andersson (SWE) 18

5. Filip Roms (FIN) 17

6. Sami Seliö (FIN) 15

Teksti: Sami Seliön Tiedotus

Kova tuuli siirsi myös Portugalin GP:n aika-ajoja

 

Uusimmat

Lisää aiheesta